2500 dovolenkárov vo Fancúzsku evakuovali kvôli požiarom

NETKY.SK • 16 Júl 2019, 08:17 • 2 min
2500 dovolenkárov vo Fancúzsku evakuovali kvôli požiarom

PERPIGNAN - Na juhu Francúzska museli evakuovať tri kempy, ohrozil ich totiž lesný požiar.

slovakia

left justify in out

2500 turistov, ktorí na mieste kempovali, tak museli premiestniť do bezpečia. Lesný požiar sa totiž rozhorel v blízkosti týchto rekreačných stredísk.

 

Obľúbené plážové stredisko Argeles-sur-Mer južne od Perpignanu bolo evakuované, pričom miestne úrady zabezpečili pre dovolenkárov dočasné bývanie v telocvičniach a podobných verejných objektoch. Zásah prebehol dostatočne včas, preto, našťastie, nedošlo k žiadnym zraneniam.

 

img

 

Príčinu požiaru vyšetruje polícia. Doposiaľ nie je známe odkiaľ a ako sa oheň rozšíril, no situácii nepomohol silný vietor, ktorý v oblasti momentálne fúka. Ten prispieva k rýchlejšiemu šíreniu ohňa.

 

Stredisko Argeles-sur-Mer na pobreží Stredozemného mora býva v letných mesiacoch obľúbené obzvlášť medzi kempujúcimi turistami, často sem na výlety chodia aj stredné školy z viacerých európskych krajín.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies