EURO 2020: Angličanom prajú šťastie vo finále premiér Johnson aj kráľovná Alžbeta

NETKY.SK • 11 Júl 2021, 14:58 • 2 min
EURO 2020: Angličanom prajú šťastie vo finále premiér Johnson aj kráľovná Alžbeta

LONDÝN - Britský premiér Boris Johnson a kráľovná Alžbeta II. držia palce Anglicku pred dnešným finále futbalových majstrovstiev Európy. V sobotu napísali povzbudzujúci list.

slovakia

left justify in out

Na londýnskom štadióne Wembley zabojujú Agličania s Talianmi. Alžbeta II. včera napísala list manažérovi Garethovi Southgateovi, v ktorom si spomenula na prezentáciu majstrovstiev sveta v Anglicku v roku 1966 a na radosť, ktorú priniesla.

 

img

 

"Videla som, čo to znamená pre hráčov, vedenie tímu aj podporný personál, že sa dostali do finále veľkého medzinárodného futbalového turnaja a napokon ho vyhrali," uviedla.

 

Mohlo by vás zaujímať: EURO 2020: Ravanelli sa obáva, že scéna je už pripravená pre Angličanov

 

Ocenila ducha, nasadenie a bojovnosť anglického družstva. „Chcem zaželať všetko najlepšie na zajtra s nádejou, že história zaznamená nielen váš úspech, ale aj ducha, odhodlanie a hrdosť, s ktorými ste sa riadili,“ napísala.

 

Šťastie zaželal aj Boris Johnson

Veľa šťastia v sobotňajšom liste zaželal tímu aj britský premiér Boris Johnson. Gratuloval im k dosiahnutému úspechu. Ocenil ich tímovú prácu a „čistý talent“. "Pozdvihli ste náladu celej krajiny a o zajtrajšku vieme, že môžete získať aj túto trofej," napísal Johnson. "Nielen, že dúfam, ale aj sa modlím. V mene celého národa, želám veľa šťastia, a prineste zajtra domov výhru,“ dodal.

 

img

 

Prečítajte si napríklad: EURO 2020: Čeferin by viac nepodporil majstrovstvá Európy v súčasnom formáte. Neboli podľa neho spravodlivé

 

Objavila sa petícia, ktorá požaduje, že ak Anglicko zvíťazí, Johnson by mohol tento deň vyhlásiť za štátny sviatok. Petícia už získala viac ako 350 000 podpisov.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies