Zelenskyj hovoril so Stoltenbergom o ďalšej vojenskej pomoci pre Ukrajinu

NETKY.SK • 2 August 2022, 16:5 • 2 min
Zelenskyj hovoril so Stoltenbergom o ďalšej vojenskej pomoci pre Ukrajinu

KYJEV – Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v utorok telefonicky diskutoval s generálnym tajomníkom Severoatlantickej aliancie Jensom Stoltenbergom o ďalšej vojenskej podpore NATO pre Kyjev.

slovakia

left justify in out

Vo vyhlásení to uviedla kancelária ukrajinského prezidenta. TASR správu prevzala z televízie CNN. 

 

„Ukrajinský prezident informoval Jensa Stoltenberga o situácii na bojisku a o potrebe rýchlej dodávky ďalších ťažkých zbraní od členských štátov NATO na úspešné odrazenie ruských útokov a na pristúpenie k ďalšej protiofenzíve,“ napísala kancelária ukrajinského prezidenta.

 

      

Zelenskyj v telefonáte taktiež zdôraznil, že je dôležité, aby Ukrajina čo najskôr dostala od Aliancie nesmrtiace vojenské vybavenie v rámci komplexného balíka schváleného na summite NATO v Madride, dodala prezidentská kancelária.
      

 

„Dobrý telefonát s prezidentom Zelenským o prioritách vojenskej podpory. Je dôležité, aby NATO a spojenci poskytli Ukrajine rýchlejšie viac pomoci,“ napísal Stoltenberg v príspevku na sociálnej sieti Twitter. Obaja lídri hovorili tiež o obnovení dodávok obilia z ukrajinských prístavov na základe dohody sprostredkovanej OSN a Tureckom.

 

 

Možno vás zaujme: Rusko zakázalo vstup na svoje územie ďalším Britom



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona