Euro 2016: Tresty kvôli fanúšikom čakajú aj Maďarsko, Belgicko a Portugalsko

NETKY.SK • 20 Jún 2016, 17:34 • 2 min
Euro 2016: Tresty kvôli fanúšikom čakajú aj Maďarsko, Belgicko a Portugalsko

PARÍŽ – Futbalové asociácie Maďarska, Belgicka a Portugalsko čaká trest od UEFA kvôli správaniu sa ich priaznivcov počas turnaja Euro 2016.

slovakia

left justify in out

Maďarský zväz bude pykať za výtržnosti fanúšikov, zapaľovanie svetlíc a hádzanie predmetov počas zápasu s Islandom (1:1). Belgickú asociáciu čaká rovnaký trest, keď aj ich fanúšikovia zapaľovali svetlice a hádzali predmety počas zápasu proti Írsku (3:0), zatiaľ čo Portugalsko čaká postih za vtrhnutie fanúšikov na hraciu plochu po zápase proti Rakúsku (0:0).

Maďarsko sa dozvie o svojom treste 21. júna, zatiaľ čo Belgicko a Portugalsko ešte nemajú určený presný dátum.

 



V pondelok sa Chorvátsko dozvie, aký trest dostane za problémy s fanúšikmi v zápase proti Česku zo 17.júna. Rozhodca Mark Clattenburg musel na niekoľko minút prerušiť zápas, keď na trávnik dopadlo niekoľko svetlíc a dokonca aj petarda, ktorá explodovala v tesnej blízkosti stewarda.

Začiatkom turnaja dostal ruský futbalový zväz pokutu 150.000 eur a hrozí im podmienečné vylúčenie, keď ich fanúšikovia spôsobili rozsiahle výtržnosti pred, počas a po zápase s Anglickom v Marseille. UEFA pohrozila diskvalifikáciou aj Anglicku, ak by došlo k opakovaným násilnostiam ako pred zápasom s Ruskom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies