Etiópske úrady spálili šesť ton slonoviny pochádzajúcej z ilegálnej činnosti

NETKY.SK • 21 Marec 2015, 10:50 • 2 min
Etiópske úrady spálili šesť ton slonoviny pochádzajúcej z ilegálnej činnosti

ADDIS ABEBA - Etiópske úrady zničili všetku slonovinu pochádzajúcu z ilegálnej činnosti. Šesť ton klov, plastík a šperkov spálili v hlavnom meste Addis Abeba, informovala v noci nadnes stanica BBC.

slovakia

left justify in out

Kontraband slonoviny zapálil v piatok etiópsky vicepremiér Demeke Mekonnen, ktorý toto symbolické gesto označil za "rozhodujúci odrazový mostík" pre zavedenie prísnejších zákonov na trestanie pytliactva.

Etiópia prišla od 80. rokov 20. storočia o vyše 90 percent slonov. Podľa tamojších úradov došlo v krajine za uplynulých päť rokov k zatknutiu vyše 700 pytliakov a priekupníkov so slonovinou. Ochranári dnešný krok privítali.

 

Etiópia sa po Keni stala druhou africkou krajinou, ktorá oficiálne zničila zhabanú slonovinu v snahe odradiť aktivity na čiernom trhu. V krajine žije momentálne 1900 slonov v deviatich vyhradených lokalitách.

 

OSN a Interpol vo svojej vlaňajšej správe uviedli, že v Afrike pytliaci ročne zabijú 20.000 až 25.000 slonov. Ich celková populácia na čiernom kontinente činí 650.000 kusov. Najväčším odbytiskom klov je stále Ázia.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies