Z ochorenia COVID-19 sa plne uzdravil 101-ročný dôchodca

NETKY.SK • 10 Apríl 2020, 19:19 • 2 min
Z ochorenia COVID-19 sa plne uzdravil 101-ročný dôchodca

LONDÝN - Z ochorenia COVID-19 vyvolaného novým koronavírusom sa plne uzdravil 101-ročný anglický dôchodca. Informovala o tom v piatok stanica BBC.

slovakia

left justify in out

Keitha Watsona z grófstva Worcestershire pôvodne prijali do nemocnice, aby ho operovali po úraze nohy, ktorý utrpel v dôsledku pádu.

Po hospitalizácii dostal horúčku a následné testy potvrdili prítomnosť nového koronavírusu. Jeho príbuzní priznali, že po tejto správe sa vzhľadom na jeho pokročilý vek už pripravovali na najhoršie.

 

Pacient sa však napokon plne uzdravil a po dvoch týždňoch strávených v nemocnici sa mohol napokon vrátiť do domova dôchodcov, v ktorom žije. Podľa príbuzných ho momentálne netrápi nič iné, len boľavá noha.

 

Správa o uzdravení 101-ročného Keitha Watsona sa rýchlo rozšírila prostredníctvom internetových sociálnych sietí.

 

 

Zrejme najstarším človekom, ktorému sa doposiaľ podarilo prežiť ochorenie COVID-19, je 107-ročná Holanďanka Cornelia Rasová, napísal vo štvrtok britský denník Daily Mail.

 

Táto holandská dôchodkyňa, žijúca v domove sociálnych služieb na ostrove Goeree-Overflakkee, ochorela 17. marca, len deň po svojich 107. narodeninách.

 

Podľa lekárov sa pravdepodobne nakazila na bohoslužbách, počas ktorých sa infikovalo aj ďalších 40 ľudí. Dvanásti z nich zomreli, avšak Corneliu Rasovú lekári 6. apríla vyhlásili za úplne vyliečenú.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies