Emisiu nových 15-ročných dlhopisov SR zorganizujú štyri banky

NETKY.SK • 6 Október 2010, 07:27 • 2 min
Emisiu nových 15-ročných dlhopisov SR zorganizujú štyri banky

Emisiu nových 15-ročných dlhopisov SR zorganizujú štyri banky

slovakia

left justify in out

img

Vedúcimi aranžérmi pripravovanej benchmarkovej 15-ročnej emisie slovenských štátnych dlhopisov budú banky HSBC, Société Générale CIB, Tatra Banka (RZB Group) a UniCredit Bank Slovakia. TASR o tom informoval Juraj Pekár z odboru riadenia dlhu Agentúry pre riadenie dlhu a likvidity (ARDAL).
      "Dlhopis bude vydaný v najbližšom období podľa podmienok na trhu," priblížil. Emisia sa bude riadiť slovenským právom a dlhopis bude kótovaný na Burze cenných papierov v Bratislave (BCPB).
      Slovenská republika má momentálne ako emitent ratingové hodnotenie A+ so stabilným výhľadom od agentúry S&P, A1 so stabilným výhľadom udeleným agentúrou Moody's a A+ so stabilným výhľadom od agentúry Fitch.
      O skorej pripravovanej emisii 15-ročných eurobondov hovoril minister financií Ivan Mikloš (SDKÚ-DS) už v piatok (1.10.). "Situácia na trhu je v tejto chvíli relatívne dobrá. To je dôvod, prečo to chceme urobiť v týchto dňoch," povedal Mikloš podľa agentúry Reuters počas minulotýždňového stretnutia ministrov financií Európskej únie (EÚ) v Bruseli.
      Slovensko v septembri zvýšilo prognózu, koľko si potrebuje v tomto roku požičať, približne na 9,5 miliardy eur z pôvodne uvádzaných 6 až 8 miliárd eur. Príčinou je vyšší deficit, ktorý by mal dosiahnuť 7,8 % hrubého domáceho produktu (HDP).

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies