EL: Šachtar nadelil debakel Gentu, ako jediný ešte neinkasoval

NETKY.SK • 21 Október 2016, 11:58 • 2 min
EL: Šachtar nadelil debakel Gentu, ako jediný ešte neinkasoval

ĽVOV - Po treťom kole skupinovej fázy futbalovej Európskej ligy má stopercentnú bilanciu už iba trojica klubov - ruský Zenit Petrohrad, nemecký zástupca Schalke 04 Gelsenkirchen a ukrajinský tím Šachtar Doneck.

slovakia

left justify in out

Iba posledný menovaný sa však môže pochváliť skutočnosťou, že ako jediný ešte neinkasoval ani gól. "Baníci" vo štvrtok vo svojom prechodnom dome v západoukrajinskom Ľvove doslova rozniesli na kopytách belgický KAA Gent, keď zvíťazili vysoko 5:0.


Kormidelník Šachtaru Paulo Fonseca vyzdvihol výkon svojho mužstva, pekné góly, no zároveň zdvihol varovný prst, aby mužstvo po takomto výsledku ´nezaspalo na vavrínoch´. "Je to síce pekné víťazstvo, ale musíme naň zabudnúť a pozerať sa dopredu. Nesmieme zaspať na vavrínoch, pred nami sú náročné ligové stretnutia. Myslím si, že sme dnes strelili nádherné góly. Neviem sa rozhodnúť, ktorý z nich bol krajší," vyhlásil 43-ročný portugalský kouč pre oficiálny klubový web.


Jeden zo zásahov Šachtaru dosiahol stredopoliar Maxim Malyšev. "Strelili sme rýchly gól a pokračovali v útočení. Celkovo sme podali skvelý výkon, hoci musím priznať, že bolo trochu nezvyčajné hrať proti súperovi, ktorý forsíruje štýl 3-5-2. Myslím si však, že sme to zvládli. Čo sa týka môjho výkonu, snažil som iba robiť to, čo odo mňa chcel tréner. Som rád, že som skóroval, pretože to bol môj prvý gól v pohárovej Európe. Myslím si, že fanúšikom sa musel tento zápas páčiť," povedal 23-ročný rodák z Donecka. Šachtar má na svojom konte v tabuľke H-skupiny 9 bodov, Gent je druhý so 4 bodmi. Nasledujú portugalský Sporting Braga (2) a turecký Konyaspor (1).

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies