EL: Neapol sa natrápil so Swansea, v osemfinále vyzve Porto

NETKY.SK • 28 Február 2014, 08:46 • 2 min
EL: Neapol sa natrápil so Swansea, v osemfinále vyzve Porto

NEAPOL - Taliansky futbalový klub SSC Neapol delilo dvanásť minút od konca v Európskej lige UEFA 2013/2014. "Partenopei" so slovenským reprezentantom Marekom Hamšíkom však vo štvrtkovom domácom odvetnom stretnutí šestnásťfinále proti waleskému Swansea City skórovali dvakrát počas záverečnej štvrťhodiny a po výhre 3:1 v kombinácii s minulotýždňovou bezgólovou remízou si vybojovali postup medzi elitnú šestnástku.

slovakia

left justify in out

Skóre duelu na štadióne San Paolo otvoril v 17. min domáci Lorenzo Insigne, postup vrátil do rúk hostí po polhodine hry Jonathan De Guzmán. Dvadsaťšesťročný stredopoliar Hamšík sa dostal na ihrisku v 60. min a podieľal sa na oboch zostávajúcich presných zásahoch SSC - v 78. min založil akciu, z ktorej rezultoval víťazný a postupový gól Gonzala Higuaína, v nadstavenom čase druhého polčasu prihral Gökhanovi Inlerovi, ktorý uzavrel strelecký účet duelu. "V druhom polčase sa hralo hore - dole. Šance sme mali my aj hostia. V závere sme vystupňovali naše úsilie a dali sme dva góly," uviedol pre svoju oficiálnu internetovú stránku banskobystrický rodák. 


Neapol vyzve v osemfinále FC Porto. Portugalský tím vo štvrtkovej odvete remizoval na pôde nemeckého Eintrachtu Frankfurt 3:3, v Porte sa zrodila remíza 2:2. Portugalčania postúpili zásluhou vyššieho počtu strelených gólov na ihrisku súpera. "Sme veľmi radi za postup. Tešíme sa už na nášho ďalšieho súpera v Európskej lige - FC Porto," dodal Marek Hamšík.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies