Chlapec z Kene cestoval uchytený na podvozku lietadla. Prežil let z Londýna do Holandska

NETKY.SK • 18 Február 2021, 11:32 • 2 min
Chlapec z Kene cestoval uchytený na podvozku lietadla. Prežil let z Londýna do Holandska

HOLANDSKO - Mladý chlapec z Kene, ktorý má len 16 rokov prežil cestu lietadlom uchytený na jeho podvozku. Bol to dlhý let z Londýna do Holandska.

slovakia

left justify in out

Teenager sa stal čiernym pasažierom lietadla, uchytil sa podvozku lietadla a prežil celý let. Ktovie, možno sa chcel zahrať na akčného hrdinu. Letel z Londýna do Holandska. Tínedžera našli schovaného v blízkosti podvozku a predpokladá sa, že sa lietadla pridržiaval pri dosiahnutí neuveriteľných 19 000 stôp nad zemou.

 

img

 

Hovorca holandského Royal Marechaussee, policajnej zložky holandských ozbrojených síl, uviedol na Twitteri, že chlapec sa má dobre. „V Limburgu sa vedie ďalšie vyšetrovanie možného pašovania ľudí v súvislosti s čiernym pasažierom nájdeným v blízkosti podvozku lietadla na letisku Maastricht Aachen,“ povedal hovorca.

 

img

 

Predpokladá sa, že chlapec nastúpil na let už v kenskom Nairobi predtým, ako smeroval do Turecka a potom do Veľkej Británie. Mladík, ktorý prežil 5 600 míľ letu z Afriky do Londýna zachytený o podvozok lietadla, dnes žije v Liverpoole. Dokázal prežiť 11 65 hodín na podvozku lietadla. Teraz žije vo Veľkej Británii a žiada tam i o azyl.

 

Mladík nebol jediným čiernym pasažieromna podvozku lietadla v histórii

 

Podobný prípad sa už stal v júni 2015, ale 30-ročný Themba Cabeka bol mesiace v kóme po tom, čo sa držal na podvozku pri teplote až -60 stupňov. Po prebudení sa dozvedel zdrvujúcu správu, že priateľ, ktorý s ním prišiel, tragicky spadol z výšky 5 000 stôp z lietadla.

 

Tesne pred pristátím spadol Vale z letu spoločnosti British Airways a našli ho v klimatizačnej jednotke kancelárskeho bloku. „Keď lietadlo letelo, videl som zem, videl som autá, videl som malých ľudí,“ povedal Cabeka.

 

img

 

"Po krátkom čase som omdlel z nedostatku kyslíka. Posledná vec, ktorú si pamätám tesne po štarte lietadla, bolo, keď mi Carlito hovorilo: 'Áno, zvládli sme to,“ spomína ďalej Cabeka.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies