EL: Alkmaar, Lyon a FC Sevilla v nádeji, Valencia má namále

NETKY.SK • 9 Apríl 2014, 12:52 • 2 min
EL: Alkmaar, Lyon a FC Sevilla v nádeji, Valencia má namále

VALENCIA - Tri zo štyroch štvrtkových odviet štvrťfinále Európskej ligy vo futbale sľubujú na základe výsledkov minulotýždňových prvých zápasov drámu.

slovakia

left justify in out

O postupe švajčiarskeho FC Bazilej cez FC Valencia medzi kvarteto najlepších je s veľkou pravdepodobnosťou rozhodnuté. AZ Alkmaar, Olympique Lyon a FC Sevilla však majú z prvých meraní síl len jednogólové manko, pričom najlepšie je na tom španielsky tím, ktorý privíta FC Porto na domácom trávniku. Holandský a francúzsky klub nastúpia na pôde súperov Benficy Lisabon, resp. Juventusu Turín. Všetky štyri víťazné mužstvá z prvých duelov pri svojich úspechoch neinkasovali, štvrtkové konfrontácie môžu byť preto ešte zaujímavejšie.

 

FC Bazilej si môže po roku zopakovať účasť v semifinále kontinentálneho pohára číslo dva. Ešte nikdy od vzniku súťaže v sezóne 2009/2010 nedokázal žiadny tím postúpiť, ak prehral v prvom súboji o tri góly. Valencia však má skúsenosť s otočením nepriaznivého vývoja, vo štvrťfinále ročníka 2011/2012 najprv prehrala na pôde AZ Alkmaar 1:2, no v domácej odvete triumfovala 4:0 a kvalifikovala sa ďalej. Bazilejčania neprehrali zápas v európskych pohároch o viac ako tri góly už 17-krát po sebe. Naposledy ich zničil Bayern Mníchov (7:0) v osemfinále Ligy majstrov 2011/2012. Bazilej nastúpi v Španielsku bez dvojice svojich kľúčových hráčov Valentina Stockera a Philippa Degena, obaja sú zranení. 

 

Benfica neprehrala jedenásť domácich stretnutí za sebou v pohárovej Európe (bilancia 9 víťazstiev - 2 remízy). Očakáva sa, že hráči portugalského zástupcu potvrdia pozíciu favorita a postúpia cez AZ Alkmaar. Motivácia navyše ženie vpred futbalistov Juventusu Turín. Finále EL 2013/2014 sa totiž uskutoční na štadióne tohto úradujúceho talianskeho šampióna (14. mája). "Samozrejme, že chceme postúpiť. Náš náskok z prvého stretnutia nie je veľký, aj preto potrebujeme podporu našich fanúšikov ako soľ," vyhlásil kouč "starej dámy" Antonio Conte. 

 

Hráči FC Porto sa pokúsia o zadosťučinenie na európskej pohárovej scéne, keďže v najvyššej domácej súťaži už určite nezískajú titul. Za vedúcou Benficou Lisabon zaostávajú štyri kolá pred koncom o 15 bodov. V Seville ich však nečaká nič jednoduché, najmä, keď Porto prehralo tri predchádzajúce zápasy v Španielsku, z toho dva vlani a oba "na nulu". Sevillčania sú odhodlaní bojovať o účasť v semifinále zo všetkých síl. "Tím je pripravený. Veríme, že si vypracujeme nejaké šance a využijeme ich. Musíme byť pozorní, pretože FC Porto má mužstvo, ktoré dokáže súperom spôsobiť obrovské problémy," povedal kouč španielskeho klubu Unai Emery. 

 

Všetky štyri štvrtkové stretnutia sa začnú o 21.05 h SELČ. Žreb záverečnej fázy tejto súťaže je na programe v piatok 11. apríla vo švajčiarskom Nyone. 

Program štvrtkových odvetných stretnutí štvrťfinále futbalovej Európskej ligy (všetky zápasy sa začnú o 21.05 h SELČ): 
Benfica Lisabon (Portug.) - AZ Alkmaar (Hol.), prvý zápas: 1:0, rozhoduje: Královec (ČR) 
Juventus Turín (Tal.) - Olympique Lyon (Fr.), prvý zápas: 1:0, rozhoduje: Undiano Mallenco (Šp.) 
FC Valencia (Šp.) - FC Bazilej (Švaj.), prvý zápas: 0:3, rozhoduje: Kassai (Maď.) 
FC Sevilla (Šp.) - FC Porto (Portug.), prvý zápas: 0:1, rozhoduje: Rocchi (Tal.) 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies