Štát sa ide zbaviť Sputnika V. Ak preferujete práve túto vakcínu, poponáhľajte sa

NETKY.SK • 17 Jún 2021, 07:18 • 2 min
Štát sa ide zbaviť Sputnika V. Ak preferujete práve túto vakcínu, poponáhľajte sa

BRATISLAVA – Tí, ktorí sa chcú nechať zaočkovať ruskou vakcínou Sputnik V, by sa mali poponáhľať. Pre nízky záujem ich budeme musieť darovať alebo v tom lepšom prípade predať.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Registrácia na ruskú vakcínu Sputnik V sa skončí 30. júna, pôjde tak teda o posledný deň, kedy bude možné si túto očkovaciu látku zabezpečiť. Po včerajšom rokovaní vlády o tom informoval minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský.

 

 

Doplnil, že vláda už neformálne súhlasila s tým, že zvyšné dávky bude môcť štát darovať či predať. Predbežný záujem prejavili podľa ministra krajiny západného Balkánu.

 

Kabinet by mal tento návrh schváliť budúci týždeň. K takémuto kroku sa vláda uchýli nie len pre nízky záujem o Sputnik V, ale aj z dôvodu expirácie, ktorá očkovacím dávkam uplynie v juli a auguste. 

 

Mohlo by vás zaujímať: Dnes budú Sputnikom V zaočkovaní prví Slováci!

 

Veľké očakávania sa nenaplnili. Bývalý premiér a súčasný minister financií Igor Matovič s exšéfom zdravotníctva Marekom Krajčím uzavreli tajnú dohodu o dodaní 2 miliónov kusov ruskej vakcíny. Začiatkom marca dorazilo na Slovensko prvých 200-tisíc kusov.

 

Prví Slováci a Slovenky boli však touto vakcínou zaočkovaní až v priebehu minulého týždňa. Viac ako trojmesačné oneskorenie spôsobili problémy okolo preverovania bezpečnosti a účinnosti vakcíny, čo pravdepodobne zapríčinilo aj nezáujem o Sputnik V.

 

Prečítajte si tiež: Sputnikom V sa budú očkovať aj osoby staršie ako 60 rokov

 

 


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies