EL: Ak Trenčania strelia gól, Angličania budú pod tlakom

NETKY.SK • 6 August 2014, 09:42 • 2 min
EL: Ak Trenčania strelia gól, Angličania budú pod tlakom

BRATISLAVA - Futbalisti AS Trenčín majú po roku druhý pokus na to, aby sa prebojovali z 3. predkola do play-off Európskej ligy.

slovakia

left justify in out

Vlani skončili v tejto fáze súťaže na rumunskom tíme Astra Giurgiu, s ktorým prehrali v prvom zápase doma 1:3. Teraz majú pred odvetou lepšiu východiskovú pozíciu. Pred týždňom sa v Žiline po dobrom výkone rozišli s anglickým tímom Hull City 0:0. Horúca odveta na Britských ostrovoch na nich čaká vo štvrtok od 20.30 h SELČ. Podľa britských médií by mal byť KC Stadium s kapacitou 25 586 divákov vypredaný.

 

"Súperovi hráči u nás ukázali, že sú fyzicky dobre pripravení a silní na lopte, ale aj tak si myslím, že sa nemáme v odvete čoho ani koho báť," skonštatoval trenčiansky tréner Martin Ševela po bezgólovej remíze pod Dubňom. 

 

Trenčania podali v prvom meraní síl solídny výkon v obrane aj útoku, ale stačilo, aby Tom Huddlestone premenil pokutový kop a v odvete by to mali oveľa ťažšie. "Prvý zápas bol vyrovnaný, ale v odvete to budeme mať náročnejšie aj vzhľadom na divácku podporu. Ich fanúšikovia boli u nás úžasní a doma budú ešte lepší," pripomína brankár Miloš Volešák, penaltový hrdina prvého duelu. "Určite sa aj v odvete budeme snažiť hrať ofenzívne. Takto nám to vštepujú stále naši tréneri a takto hráme už päť rokov. Ak v odvete dáme my prvý gól, oni budú pod tlakom," načrtol výhodný scenár pre AS obranca Peter Čögley. 

 

Trenčania majú v najvyššej domácej súťaži stále plný počet bodov. V nedeľu si ich súčasnú formu odniesli v súboji dvoch zástupcov v pohárovej Európe Trnavčania. Jeden z ich dvoch gólov strelil Jakub Holúbek. "Vždy sa ide do ďalšieho stretnutia lepšie, ak sme ten predchádzajúci vyhrali. V kabíne panuje dobrá nálada a zdravé sebavedomie. Snáď nám to pomôže v Anglicku uhrať taký výsledok, aby sme boli spokojní," cituje Holúbeka klubový server AS Trenčín.

 

Aj pre futbalistov Hullu City je postup do play-off veľkým lákadlom. V minulej sezóne dosiahli postupom do finále FA Cupu najlepší domáci výsledok a teraz ho môžu tromfnúť postupom do ďalšieho kola pri prvom vystúpení v pohárovej Európe. 

 

"Pred týždňom sme to mali náročné, lebo to bol náš prvý súťažný duel v ročníku. A to je vždy iné, ako hrať len prípravné zápasy. Tešíme sa na odvetu a veríme, že našim fanúšikom pripravíme veľký zážitok," želá si tréner Hull City AFC Steve Bruce. 

 

Štvrtkový duel AS Trenčín na ihrisku Hull City v Kingstone povedie Holanďan Bas Nijhuis. Na čiarach mu budú pomáhať krajania Rob van de Ven a Charles Schaap. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies