Egyptský súd poslal na smrť ďalších 188 islamistov

NETKY.SK • 3 December 2014, 10:22 • 2 min
Egyptský súd poslal na smrť ďalších 188 islamistov

KÁHIRA - Viac než 180 stúpencov zakázaného egyptského Moslimského bratstva odsúdili v novom procese na smrť za útok na policajnú stanicu neďaleko Káhiry v roku 2013.

slovakia

left justify in out

Útok sa odohral v rovnaký deň, keď egyptské bezpečnostné sily rozprášili protestný tábor bratstva, čo si vyžiadalo stovky mŕtvych. Egypt sa stal terčom tvrdej kritiky za prenasledovanie islamistických stúpencov zvrhnutého prezidenta Muhammada Mursího. Súdy udelili už stovky trestov smrti, žiadne z nich sa však zatiaľ nevykonali. Aj posledné verdikty musia byť predložené najvyššiemu egyptskému duchovnému veľkému muftimu na schválenie.

 

Finálny verdikt sa očakáva 24. januára, po ktorom sa odsúdení môžu odvolať. Viac než 140 z celkovo 188 je už vo väzbe, zatiaľ čo zvyšok súdia v neprítomnosti. Tresty udelili za útok na policajnú stanicu v obci Kírdasa zo 14. augusta 2013, počas ktorého zahynulo 11 policajtov. Za separátny útok na policajnú stanicu v meste Minjá v rovnaký deň odsúdili na smrť už viac než 500 osôb.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies