Egyptská vláda sa obávala masakry, nezasiahla proti demonštrantom

NETKY.SK • 13 August 2013, 06:25 • 2 min
Egyptská vláda sa obávala masakry, nezasiahla proti demonštrantom

KÁHIRA - Egyptská vláda dnes odložila avizovaný zásah proti dvom táborom demonštrantov v Káhire, ktorí požadujú návrat zosadeného prezidenta Muhammada Mursího do funkcie. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Rozhodnutie prišlo po tom, keď protestujúcich prišli podporiť ďalšie tisíce Mursího stúpencov v reakcii na správy o pripravovanom zásahu. Potvrdili to vojenské i bezpečnostné zdroje. "Boli sme ohromení tými masami," uviedol nemenovaný armádny predstaviteľ. "Zásah by za takýchto okolností skončil masakrou," dodal.

Úrady sa chceli vyhnúť zbytočnému krviprelievaniu. Odklad zásahu pravdepodobne dočasne zmierni napätie. Krajina sa však nachádza na pokraji vypuknutia rozsiahlych stretov medzi vládnymi jednotkami a demonštrantmi.

Súd medzitým predĺžil Mursího domáce väzenie o ďalších 15 dní vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovanie obvinení, že bol v kontakte s palestínskym radikálnym hnutím Hamas.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies