Polícia pomohla životnému prostrediu aj týmto opatrením, pridať sa môžu všetci občania

NETKY.SK • 16 November 2020, 20:03 • 2 min
Polícia pomohla životnému prostrediu aj týmto opatrením, pridať sa môžu všetci občania

Polícia Slovenskej republiky upozorňuje na dôležitý krok, ktorým pomáha aj životnému prostrediu. No najviac prispejú tejto oblasti motoristi.

slovakia

left justify in out

Trenčiansky policajný vyšetrovateľ totiž dal návrh na obžalobu pre Prievidžana, ktorý je podozrivý z neoprávneného nakladania z odpadmi.

 

Radoslav mal „od roku 2016 do roku 2019 v areáli autovrakoviska v obci Koš, v okrese Prievidza“ zhromažďovať a nakladať s nefunkčnými vyradenými autami, ale bez oprávnenia na takúto činnosť.

 

„V areáli sa nachádzalo 126 kusov starých vozidiel s obsahom nebezpečných prevádzkových kvapalín a nebezpečných dielcov, skoro 41 ton kovového odpadu v podobe demontážnych dielcov, 1,2 tony elektroodpadu, 6,5 tony pneumatík, 3 tony nárazníkov, 2,5 tony demontovaných plastových častí, 1,4 tony skla, ako aj odpadový olej, autobatérie a nafta,“ vysvetlili strážcovia zákona na sociálnej sieti.

 

 

Celým prípadom sa zaoberal Odbor odhaľovania nebezpečných materiálov a environmentálnej kriminality úradu kriminálnej polície Prezídia PZ. K tomuto kroku sa zaviazalo Slovensko aj v medzinárodnom programe EMPACT. Ide o bol proti online obchodu s vozidlami po životnosti.

 

Policajti prišli k zisteniu, že aj na našom území sa výrazne dovážajú autá zo západu, „pričom tieto sú tu rozoberané subjektmi, ktoré nemajú vydané potrebné povolenia a autorizácie potrebné na takúto činnosť.“

 

Policajti upozorňujú, aby si každý, kto má záujem o náhradné diely zo starých áut, kontaktoval len subjekty, ktoré sú na to oprávnené. Na Slovensku je takých 46.

 

Pomôžu tým aj k výraznej ochrane životného prostredia, keďže oficiálne miesta musia spĺňať prísne kritériá a znížením dopytu po nelegálnych súčiastkach sa výrazne obmedzí aj ich životaschopnosť.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michal redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies