Ukrajina zničila 29 z 31 dronov útočiacich z Ruska

NETKY.SK • 30 Máj 2023, 10:30 • 2 min
Ukrajina zničila 29 z 31 dronov útočiacich z Ruska

KYJEV - Ukrajinská protivzdušná obrana v noci na utorok zostrelila 29 z 31 bezpilotných lietadiel vyslaných Ruskom. Ruské útoky si vyžiadali najmenej jednu obeť.

slovakia

left justify in out

Ukrajinská protivzdušná obrana v noci na utorok zostrelila 29 z 31 bezpilotných lietadiel vyslaných Ruskom. Takmer všetky zlikvidovala v okolí Kyjeva. TASR správu prevzala z agentúry AFP a televíznej stanice CNN.

 

"Ruské okupačné jednotky zaútočili na Ukrajinu prostredníctvom 31 dronov, 29 z nich bolo zostrelených, takmer všetky v blízkosti hlavného mesta," uviedla ukrajinská obrana na sociálnych sieťach. Starosta Kyjeva Vitalij Kličko ráno uviedol, že útok ruských dronov na metropolu si vyžiadal najmenej jednu obeť. Na platforme Telegram spresnil, že záchranári z viacposchodovej budovy v južnej časti mesta evakuovali troch zranených a 20 ďalších osôb po tom, čo tam padajúce trosky spôsobili požiar.

 

Ruské sily ostreľovali Kyjev raketami aj v priebehu pondelka. Obyvatelia preto museli v panike utekať do krytov v nezvyčajnej dennej dobe.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies