Švédsko možno zavedie prvý čiastočný lockdown od začiatku pandémie

NETKY.SK • 17 Február 2021, 13:14 • 2 min
Švédsko možno zavedie prvý čiastočný lockdown od začiatku pandémie

ŠTOKHOLM - V Švédsku možno zažijú svoj prvý lockdown, pretože niektoré tamojšie regióny hlásia nárast počtu nakazených.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Švédska vláda varovala pred možnosťou zavedenia prvého regionálneho lockdownu od začiatku pandémie. Dôvodom je nárast infekcií v niektorých častiach krajiny po tom, čo sa šírenie vírusu podarilo relatívne stabilizovať.

 

img


„Situácia je stále vážna. Riziko tretej vlny je evidentné,“ uviedla ministerka sociálnych vecí Lena Hallengrenová.

Počty infikovaných ľudí vo Švédsku v posledných týždňoch pomaly klesajú, no niektoré regióny aj tak evidujú nárast. Neplánujú okamžité zavedenie pandemických opatrení, nechcú však ani čakať, kým bude príliš neskoro.

 

img

Švédsky parlament minulý mesiac schválil dočasný pandemický zákon, ktorý v záujme spomalenia šírenia vírusu vláde umožňuje okrem iného zatvoriť nákupné centrá a obchody, zastaviť verejnú dopravu a obmedziť aktivity na verejnosti. V prípade porušenia opatrení by hrozili pokuty.

 

img


Švédsko uplatňuje  mierne pandemické opatrenia. Krajina nepristúpila k plošným obmedzeniam ekonomiky a verejného života a spolieha sa najmä na osobnú zodpovednosť obyvateľov.

 

img

Dosiaľ krajina eviduje viac ako 617-tisíc potvrdených prípadov nákazy koronavírusom a takmer 12 500 obetí ochorenia Covid-19.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies