Prestížna švajčiarska banka sa minulý rok vrátila opäť do zisku

NETKY.SK • 14 Február 2019, 12:46 • 2 min
Prestížna švajčiarska banka sa minulý rok vrátila opäť do zisku

BERN - Švajčiarska banka Credit Suisse oznámila za rok 2018 návrat do zisku, prvého za posledné štyri roky. Prispeli k tomu najmä nižšie náklady, ktoré pomohli vykompenzovať nepriaznivý vývoj vo 4. kvartáli.

slovakia

left justify in out

Banka informovala, že čistý zisk za rok 2018 dosiahol 2,06 miliardy švajčiarskych frankov, čo v prepočte predstavuje 1,81 miliardy eur. V roku 2017 zaznamenala stratu na úrovni 983 miliónov CHF.

 

 

Aj v poslednom kvartáli minulého roka vykázala Credit Suisse zisk, zatiaľ čo v rovnakom období pred rokom zaznamenala stratu, tržby sa však znížili. Zisk za 4. kvartál dosiahol 292 miliónov CHF oproti strate v poslednom štvrťroku 2017 na úrovni 2,13 miliardy CHF, tržby ale dosiahli 4,9 miliardy CHF, čo medziročne znamená pokles o 7,5 %. Dôvodom je výrazný pokles objemu financií od nových klientov v divízii privátneho bankovníctva.

 

img

 

Credit Suisse zároveň dodala, že v prvých šiestich týždňoch tohto roka zaznamenala "náznaky normalizácie," no naďalej však pretrvávajú obavy z vonkajších vplyvov, ako je brexit a obchodný spor medzi USA a Čínou.

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies