Egypt zabil 24 militantov neďaleko miesta havárie ruského lietadla na Sinaji

NETKY.SK • 16 November 2015, 18:33 • 2 min
Egypt zabil 24 militantov neďaleko miesta havárie ruského lietadla na Sinaji

KÁHIRA - Egyptské bezpečnostné sily zastrelili 24 militantov z egyptskej odnože extrémistickej organizácie Islamský štát (IS), a to v strednej časti Sinajského polostrova, 70 kilometrov od miesta havárie ruského lietadla s dovolenkármi.

slovakia

left justify in out

K zničeniu tohto lietadla sa prihlásil IS. Informovala o tom dnes tlačová agentúra Reuters s odvolaním sa na bezpečnostné zdroje. Tieto zdroje uviedli, že zabili militantov, keď sa skrývali v horskej jaskyni, a ďalších ôsmich zatkli.

 

Sinajská provincia, egyptská odnož IS, je aktívna na severe Sinajského polostrova, kde pred dvoma rokmi začala povstanie. Odvtedy tam zabila stovky vojakov a policajtov, ale zriedkakedy je aktívna mimo tejto oblasti.

 

Západné vlády vyhlásili, že ruské lietadlo, ktoré sa zrútilo na Sinaji 31. októbra a zahynulo pri tom všetkých 224 ľudí na palube, s veľkou pravdepodobnosťou zničila bomba. K zodpovednosti za túto udalosť sa prihlásil Islamský štát.

 

Egypt tvrdí, že teória o bombe je predčasná a že iba dôkladné oficiálne vyšetrovanie osvetlí, čo vlastne spôsobilo pád Airbusu 321 s dovolenkármi.

Sinajská provincia vo vyhlásení v deň havárie uviedla, že zničenie lietadla bolo odvetou za nálety ruských vzdušných síl v Sýrii.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies