Na lavičku slovenskej hokejovej reprezentácie sa vracia držiteľ Stanley Cupu

NETKY.SK • 28 Marec 2019, 17:24 • 2 min
Na lavičku slovenskej hokejovej reprezentácie sa vracia držiteľ Stanley Cupu

BRATISLAVA - Do našej hokejovej reprezentácie sa vracia ikona, ktorá vzbudzovala rešpekt aj v NHL. Spoločne s Maránom Hossom vyhrali dokonca v roku 2013 Stanleyho pohár pre Chicago Blackhawks. V pozícii asistenta reprezentačného trénera sa opäť predstaví Michal Handzuš.

slovakia

left justify in out

Hlávnému trénerovi Craigovi Ramsaymi bude pomáhať počas prípravy pred dlhoočakávanými májovými majstrovstvami sveta v ľadovom hokeji, ktoré sa po druhýkrát budú konať na Slovensku.

 

"Myslím si, že Mišo vníma, že má tímu čo dať a pomôcť mu svojimi skúsenosťami najmä v nejakom individuálnom prístupe pre hráčov, či už v tréningoch alebo počas zápasov. Verím si, že posilní náš tím. Medzi hráčmi je veľmi rešpektovaný," zhodnotil generálny manažér reprezentácie SR Miroslav Šatan. Všetci si určite  pamätáme, keď ešte ako hráči obaja spolu získali zlato na MS 2002 v Göteborgu. K nemu môžme zo svetových šamponátov pripočítať aj dve striebra, a to z Petrohradu 2000 a Helsiniek 2012.

 

img


Ramsay a Handzuš už v minulosti spolupracovali pri reprezentácii Slovenska. "Každý vie, čo Michal v hokeji dokázal. Vie o ňom veľa, hral ho na najvyššej úrovni a keď vojde do miestnosti, každého zaujíma, čo chce povedať. Nečakám od neho, že bude trénerom, ale viac bude prínosom svojimi postrehmi a názormi na rôzne situácie. Má tú schopnosť, keď niečo povie ktorémukoľvek hráčovi, ten to veľmi ocení," myslí si zámorský odborník na slovenskej reprezentačnej lavičke.

 

img

 

"S Mirom Šatanom sme sa o tom už skôr rozprávali a povedal som mu, že by som bol nadšený, keby sa Handzuš vrátil," pokračoval Ramsay. Šesťdesiatosemročný Kanaďan má o Michalovi Handzušovi vysokú mienku. "Michal podľa mňa bol na vysokej úrovni ako hráč a je na tom u mňa rovnako aj ako osobnosť," podotkol na záver.

 


Slovenská hokejová reprezentácia začne so spoločnou prípravou na MS už v pondelok 1. apríla v Piešťanoch.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies