Na čo nezabudnúť pri zakladaní e-shopu?

NETKY.SK • 12 Február 2019, 08:00 • 2 min
Na čo nezabudnúť pri zakladaní e-shopu?

Rozhodli ste sa podnikať cez internet a založiť e-shop pre vašu firmu? V súčasnosti je pre mnohé spoločnosti e-shop nutnosťou, avšak veľké percento z existujúcich či nových online obchodov nezotrvá a neprodukuje žiadny profit. Prinášame vám niekoľko tipov, ako vytvoriť e-shop šitý na mieru vašej cieľovej skupiny, ktorý bude pre vás prínosom.

slovakia

left justify in out

1. Poznaj svoju cieľovú skupinu

 

Medzi najčastejšie problémy e-shopov patrí fakt, že mnohé spoločnosti nevedia, kto je ich zákazník a ako s ním pracovať. Spoločnosti sa pri tvorbe pozerajú na e-shop z vlastného pohľadu a nie z pohľadu zákazníka, čo často vedie k problémom a neefektívnym výsledkom. Zákazníci potrebujú online obchod, v ktorom sa dokážu pohybovať a vyznať. Preto je dôležité sa zamerať na použiteľnosť webu a otestovať, či sa v ňom zákazník dokáže orientovať. Nesmieme zabudnúť ani na pravidelné meranie a vyhodnocovanie dát.

 

imgimg

 

2. Logicky usporiadaný obsah = väčšia miera konverzie

 

Pri tvorbe obsahu sa treba sústrediť na niekoľko faktorov: správny copywriting, dizajn a rozloženie. Najväčším problémom pri tvorbe webu je, že sa jeho tvorcovia nesústreďujú na tie správne miesta. Plošné popisy kategórií, domovskej stránky a produktov sú tiež dôležité, avšak sústrediť sa treba na tie časti webu, s ktorými sa zákazník dostáva do kontaktu najviac – najfrekventovanejšie sú vstupné stránky, transakčné e-maily a napríklad aj stránky produktov s najväčším potenciálom. Zákazníci sa neradi zamýšľajú a ak do niekoľkých sekúnd nenájdu čo hľadajú, majú tendenciu web opustiť a hľadať iné alternatívy.

 

3. Vždy pripravený na optimalizáciu

 

Proces optimalizácie je nutnosťou pre všetky e-shopy, ktoré chcú byť konkurencieschopné a zotrvať na trhu.  Základom je definovať ciele, ktoré chceme vďaka optimalizácie dosiahnuť a vyhľadať príležitosti, vďaka ktorým ich dosiahneme. Nasleduje technické riešenie a zapracovanie úpravy. Najväčšou nutnosťou je neustále vyhodnocovanie, ktoré by malo byť dlhodobé, aby sme vedeli vyhodnotiť výsledky.

 

4. Symbióza kamennej predajne a e-shopu?

 

Ak vlastníte e-shop ale aj kamennú predajňu, existujú 3 prístupy k ich prepojeniu.

 

- E-shop fungujúci samostatne z vlastného centrálneho skladu, kamenná predajňa by zas naopak mala predávať to, čo má vystavené. Každý predajný kanál má tým pádom mať vlastný „život“.

 

- Akýkoľvek tovar, ktorý si zakúpi zákazník na e-shope, môže vyzdvihnúť v kamennej predajni.

 

- Dokonalá symbióza kamenného obchodu a webu, kedy je prepojené celé zákaznícke konto.

 

img

 

Ak by ste sa chceli dozvedieť viac o aktuálnych trendoch a tipoch, ako prevádzkovať úspešný e-shop a tým zvýšiť predaj a svoje príjmy, na Slovensku prebehne unikátna celodenná konferencia CREATIVE summit & EXPO, kde vám skúsení odborníci na prípadových štúdiách a praktických príkladoch ukážu, ako aj vy môžete zlepšiť svoj e‑commerce biznis. Na prednáškach a workshopoch bez komerčných rečí sa ponoríte do hĺbok e-commerce s profesionálmi zo Slovenska a Čiech, ktorí vám radi poradia a zodpovedajú vaše otázky.

 

Cieľom usporiadateľom CREATIVE summit & EXPO je rozvinúť e-commerce na Slovensku a pomôcť spoločnostiam s ich online podnikaním. Konferencia sa bude konať v hoteli x-bionic sphere v Šamoríne 5.4.2019. Lístky kúpite tu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristian Kubis
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies