Egypt na protest proti pápežovým výrokom stiahol veľvyslanca z Vatikánu

NETKY.SK • 12 Január 2011, 08:22 • 2 min
Egypt na protest proti pápežovým výrokom stiahol veľvyslanca z Vatikánu

Egypt na protest proti pápežovým výrokom stiahol veľvyslanca z Vatikánu

slovakia

left justify in out

img

Egypt povolal dnes na konzultácie svojho veľvyslanca vo Vatikáne. Stalo sa tak na protest proti výrokom pápeža Benedikta XVI., ktorý v pondelok odsúdil nedávne krvavé útoky na kresťanov v Egypte, Iraku a Nigérii.
      Vyjadrenie zaznelo v príhovore hlavy katolíckej cirkvi k veľvyslancom akreditovaným vo Vatikáne. Benedikt XVI. zároveň vyzval krajiny s moslimskou väčšinou, aby prijali účinné opatrenia na ochranu kresťanských menšín pred násilnosťami a diskrimináciou.
      Hovorca egyptského ministerstva zahraničných vecí označil dnes pápežovo vyjadrenie týkajúce sa Egypta za neakceptovateľné zasahovanie do vnútorných záležitostí krajiny.
      "Egypt požiadal svojho veľvyslanca vo Vatikáne, aby pricestoval do Káhiry na konzultácie. Nedávne výroky Vatikánu považuje Egypt za neprijateľné zasahovanie do svojich vnútorných záležitostí," uviedol hovorca Husam Zakí.
      Počas Vianoc došlo k bombovému útoku na kresťanský kostol v egyptskej Alexandrii, pri ktorom zahynulo 23 veriacich.

Zdroj: TASR/Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies