Egypt: Moslimské bratstvo vedie vo voľbách po doterajšom sčítaní hlasov

NETKY.SK • 1 December 2011, 04:44 • 2 min
Egypt: Moslimské bratstvo vedie vo voľbách po doterajšom sčítaní hlasov

Egypt: Moslimské bratstvo vedie vo voľbách po doterajšom sčítaní hlasov

slovakia

left justify in out

img

Moslimské bratstvo si tento týždeň zabezpečilo približne 40 percent hlasov v prvom kole egyptských volieb do dolnej komory parlamentu a má tak náskok pred ostatnými politickými zoskupeniami. Vyplýva to z doterajšieho sčítania hlasov, informoval dnes stranícky zdroj.
Hlasovanie vo voľbách do dolnej komory sa uskutočňuje v troch kolách počas šiestich týždňov. Z celkového počtu 498 kresiel v dolnej komore parlamentu, o ktoré politici súperia, sa dve tretiny proporcionálne rozdelia podľa straníckych kandidačných listín a ďalšiu tretinu dostanú nezávislí kandidáti.
Oficiálne výsledky prvého kola - pondelkového a utorkového hlasovania - sa očakávajú v priebehu dneška. Hlasovali v ňom obyvatelia Káhiry, Alexandrie a ďalších siedmich provincií.
Druhé kolo volieb dolnej komory parlamentu sa uskutoční v decembri a tretie kolo v januári. Zúčastnia sa na ňom voliči vo zvyšných 18 provinciách Egypta.
Potom budú nasledovať voľby do hornej komory parlamentu, takisto v troch kolách.
Nový parlament bude mať za úlohu vytvoriť komisiu na prípravu novej ústavy pred prezidentskými voľbami, plánovanými na koniec júna 2012.

Zdroj: TASR/Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies