Šéf Tiposu dal zarobiť reklamnej agentúre, ktorú spoluvlastnil

NETKY.SK • 23 September 2010, 07:10 • 2 min
Šéf Tiposu dal zarobiť reklamnej agentúre, ktorú spoluvlastnil

Šéf Tiposu dal zarobiť reklamnej agentúre, ktorú spoluvlastnil

slovakia

left justify in out

img

Generálny riaditeľ štátnej lotériovej spoločnosti Tipos Stanislav Žiačik (nominant SDKÚ-DS) dal možnosť zarábať obrovské peniaze reklamnej agentúre VYV, ktorej bol v minulosti spolumajiteľom. Na dnešnej tlačovej konferencii to vyhlásil predseda Smeru-SD Robert Fico s tým, že sa už teší na vysvetľovanie tejto ďalšej vládnej kauzy.
"Je to transparentný príklad netransparentnosti," povedal. Smer-SD je rozhodnutý počkať si na verdikt vlády, no prípad bude monitorovať. "Monitorujeme ministerstvá veľmi pozorne a takýchto rozhodnutí bude ešte veľa zo strany vládnej koalície. Ale toto už je drzosť, ktorá nemá obdobu. Pozrite si, koľko zarobila táto agentúra v rokoch 2002 až 2006 a koľko zarobí v tomto období," pripomenul Fico predchádzajúce pôsobenia Žiačika vo funkcii šéfa Tiposu.
Smer-SD zároveň čaká na rozhodnutie predsedníčky vlády SR Ivety Radičovej (SDKÚ-DS) v kauze hayekovci. Fico sa ohradil voči tvrdeniu premiérky, že jeho strana nemá právo do tejto veci hovoriť. "My máme právo, sme najsilnejšia opozičná strana, navyše, ja som štátnych tajomníkov aj ministrov posielal často domov na dlhodobú politickú dovolenku. Preto budeme žiadať aj premiérkine jasné vyjadrenie k tejto kauze. Ukazuje sa jej absolútna bezmocnosť," vyhlásil.
Fico nesúhlasí ani s tvrdením, že súčasná vláda funguje na základe pravidiel verejného obstarávania, ktoré upravil minulý kabinet. "My sme pravidlá prebrali od nich, vrátane predsedu Úradu pre verejné obstarávanie. Maximálne sme ich sprísnili," dodal.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies