Ed Sheeran po prvý raz dobyl Billboard Hot 100

NETKY.SK • 18 Január 2017, 09:16 • 2 min
Ed Sheeran po prvý raz dobyl Billboard Hot 100

LONDÝN - Anglický spevák a hudobník Ed Sheeran po prvý raz dobyl americký singlový rebríček Billboard Hot 100. Na prvom mieste je so skladbou Shape of You, ktorú verejnosti predstavil 6. januára.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťpäťročný muzikant okrem toho v menovanom rebríčku obsadil šieste miesto s nahrávkou Castle on the Hill. Vďaka tomu sa stal vôbec prvým interpretom, ktorý v najlepšej desiatke piesní Billboard Hot 100 debutuje s dvoma skladbami naraz.


Shape of You a Castle on the Hill sú prvými ukážkami zo Sheeranovej pripravovanej tretej štúdiovky ÷, ktorú plánuje uviesť na trh 3. marca. Novinka bude mať dovedna dvanásť skladieb.

 

Edward Christopher Sheeran vydal v septembri 2011 debutový album s názvom +, z ktorého pochádzajú single The A Team, You Need Me, I Don't Need You, Lego House, Drunk, Small Bump a Give Me Love. V roku 2014 uviedol na trh druhú štúdiovku x, na ktorej sa nachádzajú single ako Thinking Out Loud či Photograph. S oboma nahrávkami dobyl UK Chart a s druhou aj americký albumový rebríček Billboard 200. Podarilo sa mu získať napríklad dve Grammy, štyri BRIT Awards či dve Ivor Novello Awards.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies