ECHL: Autor najrýchlejšieho gólu extraligy vyhral Kellyho pohár

NETKY.SK • 10 Jún 2014, 17:19 • 2 min
ECHL: Autor najrýchlejšieho gólu extraligy vyhral Kellyho pohár

CINNCINATI - Slovenský hokejista Peter Sivák sa stal víťazom zámorskej súťaže ECHL a držiteľom Kellyho pohára.

slovakia

left justify in out

Jeho tím Alaska Aces vyhral vo finálovej sérii nad Cincinnati Cyclones 4:2 na zápasy. Rozhodujúci krok k triumfu urobili hráči mužstva z Aljašky pondelkovým víťazstvom 4:0 na ľade súpera. Sivák sa v dueli prezentoval šiestimi streleckými pokusmi, ale nebodoval. Vo finálovej sérii nastúpil 32-ročný bývalý hráč Liptovského Mikuláša, Dubnice, Trenčína, Piešťan, Žiliny, Zvolena či Zlína vinou zdravotných problémov na štyri stretnutia. V celkovo desiatich dueloch play-off dosiahol Sivák deväť kanadských bodov za päť gólov a štyri asistencie.

 

Sivák hrá v ECHL druhú sezónu, vlani pôsobil v tíme San Francisco Bulls. Autor najrýchlejšieho gólu histórie slovenskej extraligy je na Aljaške prvý rok, v 67 stretnutiach základnej časti strelil 31 gólov a pridal 52 asistencií. V produktivite i počte prihrávok bol druhý v celej lige, o 3. priečku sa delil v počte gólov. So 46 plusovými bodmi bol najlepším v tomto hodnotení v celej súťaži. Počas sezóny si vyskúšal aj AHL v drese Abbotsfordu. Za výkony počas roka zvolili Siváka do elitného All-Star tímu ECHL 2013/2014, ďalší Slovák - obranca Michal Čajkovský má miesto v prvej formácii nováčikov. 

 

Alaska Aces získala Kellyho pohár za prvenstvo v ECHL tretíkrát v histórii po rokoch 2006 a 2011. Mužstvo z Aljašky je spoločne so South Carolinou a Hamptonom Roads najúspešnejším tímom histórie súťaže. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies