Reakcia SaS na Matoviča na seba nedala dlho čakať. Čo mu odkazujú?

NETKY.SK • 9 Júl 2022, 20:05 • 2 min
Reakcia SaS na Matoviča na seba nedala dlho čakať. Čo mu odkazujú?

BRATISLAVA - Po poslednom vyhlásení ministra financií prichádza reakcia strany Sloboda a Solidarita.

slovakia

left justify in out

Strana Sloboda a Solidarita (SaS) považuje slová Igora Matoviča o páde vlády či predčasných voľbách za potvrdenie, že požiadavka na jeho odchod z funkcie je opodstatnená.

 

„Každá riadna vláda musí mať dôveru parlamentu, teda aspoň 76 poslancov. My sme pripravení poskytnúť všetkých 19 poslancov pri obmene jedného postu vo vláde. Ak nebudú mať strany OĽaNO, Sme rodina a Za ľudí záujem o ďalšiu spoluprácu so SaS, môže sa trojkoalícia v parlamente opätovne oprieť o podporu ĽSNS a poslancov, ktorí prišli do parlamentu na kandidátke tejto strany. Za SaS môžeme deklarovať požiadavku, že z novej koaličnej zmluvy musí tiež vyplynúť istota, že vládna koalícia s extrémistami nekšeftuje a ani nelaškuje,“ uviedol predseda SaS Richard Sulík.

 

obrazok

 

Vyjadrenie Igora Matoviča nájdete tu: Igor Matovič prirovnal Richarda Sulíka ku Goebbelsovi. V čom podľa neho klame šéf liberálov?

 

Odkaz ministra školstva

 

Strana SaS pripomína, že odchod jej štyroch ministrov z vlády nebude znamenať ani pád vlády, ani predčasné voľby a ani koniec koalície. „Sme stále presvedčení, že ak nebude historicky najnedôveryhodnejší politik Igor Matovič vo vláde, politická a aj spoločenská situácia sa upokojí. Chápeme, že nie je jednoduché pozrieť sa pravde do očí a ľahšia cesta je obviňovať koaličného partnera z výmyslov a opakovane o ňom klamať,“ odkázal Igorovi Matovičovi minister školstva Branislav Gröhling.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zeleznikova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies