Džabhat an-Nusra sa sťahuje z oblastí pri tureckých hraniciach

NETKY.SK • 10 August 2015, 14:04 • 2 min
Džabhat an-Nusra sa sťahuje z oblastí pri tureckých hraniciach

BEJRÚT - Militantná skupina Džabhat an-Nusra, odnož al-Káidy v Sýrii, dnes oznámila, že sa sťahuje z oblastí pri tureckých hraniciach, kde sa očakáva zavedenie bezpečné zóny - útočiska pred extrémistickým hnutím Islamský štát (IS).

slovakia

left justify in out

Skupina Džabhat an-Nusra vo vyhlásení uviedla, že spojiť sa s koalíciou pod vedením USA alebo prijímať od nej pomoc je proti náboženstvu, ktoré vyznáva.

Džabhat an-Nusra bojuje proti režimu prezidenta Bašára Asada a od vlaňajška aj proti IS, poznamenala agentúra AP.

 

Turecko v júli súhlasilo, že poskytne Spojeným štátom na nálety proti IS svoju strategickú leteckú základňu Incirlik. Súhlasilo aj s plánom vytlačiť extrémistov z pásma v Sýrii pozdĺž tureckých hraníc.

 

"Keď budú oblasti v severnej Sýrii vyčistené od hrozby (IS), prirodzene sa vytvoria bezpečné zóny," vyhlásil 25. júla turecký minister zahraničných vecí Mevlüt Čavušoglu.

 

Do týchto chránených zón by sa podľa neho mohli uchýliť Sýrčania, ktorí museli v dôsledku občianskej vojny ujsť zo svojich domovov.

2 20 dod dem

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies