Dvojgólový Draxler priznal, že VfL v Gente v závere ubral plyn

NETKY.SK • 18 Február 2016, 10:36 • 2 min
Dvojgólový Draxler priznal, že VfL v Gente v závere ubral plyn

GENT - Zbabrali záver, no postup medzi elitnú osmičku starého kontinentu by im uniknúť nemal. Futbalisti bundesligového VfL Wolfsburg vyhrali v stredu v prvom osemfinále Ligy majstrov 2015/2016 na trávniku belgického majstra KAA Gent 3:2, keď viedli už 3:0, no v závere inkasovali dvakrát. Odveta je na programe 8. marca v Nemecku.

slovakia

left justify in out

Na 4:0 mohol hneď po jeho treťom góle upraviť Max Kruse, ale trafil len tyč a tak v závere domáci pred ich skvelým publikom ešte vykresali nádej do odvety. Postavou súboja bol 22-ročný nemecký reprezentant Julian Draxler s dvoma utešenými gólmi. Pri oboch preukázal techniku, rýchlosť aj rozvážne zakončenie. "Z toho záveru teda rozhodne nie sme šťastní. Urobili sme tam chyby. Ubrali sme plyn a to bola chyba. aj tak však máme všetky tromfy na postup. Som veľký optimista," povedal Draxler pre web uefa.com.

 

Belgický šampión je v LM debutantom a jej príjemným prekvapením, keď v základnej H-skupine získal 10 bodov a v tabuľke skončil druhý za Zenitom Petrohrad. Eliminoval Lyon aj Valenciu. "Toto teda nebol ten najlepší Gent. Mnoho hráčov hralo pod svoju úroveň. Hovoril som im, že musia hrať ako v zápase Ligy majstrov, ale v prvom polčase sme prepadli. Druhý sme začali dobre, ale urobili veľkú chybu. Za stavu 0:3 sme sa chceli vyhnúť debaklu, zabojovali sme a napokon to nie je až také hrozné. Pýtam sa však, prečo sme nemohli takto hrať celý zápas? Ak však budeme hrať v odvete ako dnes 80 minút, budeme mať nulovú šancu na postup. Ak však strelíme prvý gól, možno stratia sebavedomie," uviedol po zápase tréner domácich Hein Vanhaezebrouck.

 

"Víťazstvo je radostné, toto je veľký výsledok. Osemdesiat minút sme hrali výborne, škoda že Max Kruse nedal štvrtý gól. Potom som videl, že to už neudržíme na tej úrovni, chýbali nám aj nejakí hráči. Góly, ktoré sme inkasovali, boli z môjho pohľadu zbytočné a príliš ľahké. Ale nie je zlé, keď v prvom zápase osemfinále Ligy majstrov vyhráte u súpera 3:2. Draxler bol výborný, je to dôležité pre jeho sebavedomie," uviedol lodivod Wolfsburgu Dieter Hecking.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies