Odborníci vyzývajú ľudí, aby sa prihlásili na testovanie vakcín proti koronavírusu

NETKY.SK • 17 August 2020, 22:38 • 2 min
Odborníci vyzývajú ľudí, aby sa prihlásili na testovanie vakcín proti koronavírusu

BRATISLAVA - Britskí výskumníci vyzývajú ľudí, aby sa zúčastnili na testovaní vakcín proti koronavírusu pod hlavičkou Národnej zdravotnej služby (NHS). Na testy sa prihlásilo už viac ako 100-tisíc ľudí, ale stále to nie je dosť. Informuje o tom spravodajský portál BBC s tým, že dobrovoľníci sa môžu prihlásiť online.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Odborníci chcú účasť čo najväčšieho počtu ľudí, aby mohli urýchliť svoje úsilie v hľadaní bezpečnej a efektívnej vakcíny.

 

Akých ľudí preferujú?

Hľadajú hlavne viac dobrovoľníkov zo "skupín s vysokou prioritou", ktoré sú vírusom neúmerne postihnuté, a teda osôb patriacich do etnických menšín alebo starších ako 65 rokov.

Vo Veľkej Británii by sa malo podľa očakávaní začať viacero testov potenciálnych vakcín. Do konca roka by v krajine mohli klinicky testovať prinajmenšom šesť rôznych vakcín, vrátane tej, ktorú vyvíjajú na Oxfordskej univerzite a je už v pokročilom štádiu testovania.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa nhs.uk (@nhswebsite),

 

Státisíce dobrovoľníkov
Na testovanie bude podľa BBC potrebná účasť státisícov dobrovoľníkov. Tí dostanú testovanú vakcínu alebo placebo a potom v priebehu 6 - 12 mesiacov navštívia nemocnicu alebo iné výskumné zariadenie, kde okrem iného absolvujú krvné testy.

 

Výskumný tím sa ich tiež bude mimo návštev pýtať na príznaky a možno si budú musieť viesť denník alebo týždenne doma absolvovať testy prsostredníctvom výterov z krku a nosa.
 

Ochranné pomôcky môžete objednávať na: shop.netky.sk. Na sklade sú ochranné rúška jednorázové, ochranné rúška textílne a dezinfekčné gély. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies