Registrácia na očkovanie sa konečne zjednoduší, NCZI spustilo tzv. čakáreň

NETKY.SK • 17 Marec 2021, 15:31 • 2 min
Registrácia na očkovanie sa konečne zjednoduší, NCZI spustilo tzv. čakáreň

BRATISLAVA - Národné centrum zdravotníckych informácií (NCZI) spustilo dlho očakávanú čakáreň, ktorá má zjednodušiť registráciu záujemcov o očkovanie.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Informoval o tom na tlačovej besede minister financií Eduard Heger, ktorý je dočasne poverený riadením rezortu zdravotníctva. Tzv. čakáreň bude slúžiť na to, aby sa ľudia mohli prihlásiť očkovanie aj v prípade, že ministerstvo zdravotníctva v danom momente neponúka žiadne voľné termíny pre nedostatok vakcín. On-line registračný formulár nájdete TU.

 

Boj o termíny končí

Takýmto spôsobom sa zaradia na zoznam čakateľov o očkovaciu dávku. Spustením systému sa tak skončí nedôstojný boj o termíny na očkovanie.

 

Keď sa uvoľní miesto v prípade dodania ďalších kusov očkovacích dávok alebo v prípade, že sa niekto na očkovanie nedostaví, budú títo čakatelia kontaktovaní.

 

img

 

Požiadať môžu všetci nad 60 rokov. NCZI vyčlenilo tri kategórie podľa veku. Ide o osoby nad 85 rokov, ľudí od 70 do 84 rokov a napokon o seniorov vo veku od 60 do 69 rokov.

 

Poradie očkovanie určuje vek

„Nemusíte sa ponáhľať, o pridelení termínu na očkovanie už nerozhoduje čas Vašej registrácie. Termíny budú prideľované podľa veku,“ uvádza sa na stránke NCZI.

 

img

 

Medzi vybranú skupinu obyvateľov patria okrem zdravotníckych pracovníkov napríklad aj študenti, ktorí prichádzajú do styku s pacientmi, terénni sociálni pracovníci alebo vojaci zapojení do testovania.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies