Dvoch britských novinárov zadržali na juhovýchode Turecka

NETKY.SK • 28 August 2015, 17:18 • 2 min
Dvoch britských novinárov zadržali na juhovýchode Turecka

ISTANBUL - Dvoch britských novinárov pracujúcich pre mediálnou spoločnosťou Vice News dnes zadržali na juhovýchode Turecka, kde informovali o potýčkach medzi tureckými vládnymi jednotkami a kurdskými militantnmi. Informovala o tom televízia CNN Türk.

slovakia

left justify in out

Britských novinárov, ktorých identifikovali ako Jake Hanrahan a Philip Pendlebury, v súčasnosti držia v prevažne kurdskom meste Diyarbakir. Úrady spolu s dvojicou podľa správy CNN Türk zadržali aj ďalšieho tureckého novinára, ktorý bol ich spolupracovníkom.

 

 

Ďalšie podrobnosti nie sú známe, zadržanie však môže súvisieť so zákazom vychádzania, ktorý platí pre prebiehajúce nepokoje vo viacerých oblastiach na juhovýchode Turecka.

 

Dva a pol roka trvajúce prímerie medzi Tureckom a kurdskými militantmi sa skončilo v júli po tom, ako skupina blízka Strane kurdských pracujúcich (PKK) zastrelila dvoch policajtov, na čo Turecko reagovalo náletmi na pozície kurdských povstalcov v Iraku a Turecku. Pri vzájomných bojoch odvtedy zahynulo len v rámci Turecka už vyše 100 ľudí, dopĺňa agentúra DPA.

 

Cieľovou skupinou Vice News je podľa jej vlastných slov najmä mladšie publikum odchované na internete, pričom reportáže z miesta činu využíva spoločnosť iba zriedkavo.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies