Dvaja Palestínčania zahynuli v pašeráckom tuneli medzi pásmom Gazy a Egyptom

NETKY.SK • 11 Február 2019, 14:25 • 2 min
Dvaja Palestínčania zahynuli v pašeráckom tuneli medzi pásmom Gazy a Egyptom

GAZA - Dvaja Palestínčania zahynuli v noci na pondelok v pašeráckom tuneli medzi pásmom a Gazy a Egyptom, informovalo gazské ministerstvo vnútra ovládané militantným hnutím Hamas. Podľa rezortu sú obeťami policajný dôstojník Hamasu a ďalší občan. Išli zachrániť troch robotníkov v tuneli, ktorí volali o pomoc, keď sa nadýchali jedovatého plynu.

slovakia

left justify in out

Trojicu síce zachránili, ale sami vdýchli jed a zomreli. Ich telá vyniesol na povrch tím civilnej ochrany, ktorý následne zachránil a previezol do nemocnice aj dvoch ďalších predstaviteľov bezpečnosti. Svedkovia incidentu uviedli, že plyn do tunelu vpustili Egypťania.

 

img

 

 

 

Izrael zaviedol blokádu pásma Gazy krátko po tom, ako ho v roku 2007 ovládol Hamas. Palestínčania odvtedy vykopali stovky tunelov na pašovanie tovaru z Egypta. Po nástupe egyptského prezidenta Abdala Fattáha Sísího k moci v roku 2014 si egyptské úrady posvietili na tunely, keďže sa využívali na pašovanie zbraní do pásma Gazy - ale aj iných tovarov; od potravín po cigarety, naftu, odevy a demontované automobily. Dnes sa využívajú predovšetkým na pašovanie cigariet a tabaku.

 

img



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona