Vladimír Lengvarský čelí výzvam na odchod. Čo očakáva premiér?

NETKY.SK • 6 Máj 2022, 06:00 • 2 min
Vladimír Lengvarský čelí výzvam na odchod. Čo očakáva premiér?

BRATISLAVA - Odchod ministra zdravotníctva navrhli Igor Matovič aj Peter Pellegrini.

slovakia

left justify in out

Premiér Eduard Heger (OĽaNO) nevidí dôvod na výmenu ministra zdravotníctva Vladimíra Lengvarského (nominant OĽaNO), pokiaľ bude on a jeho rezort prinášať výsledky. Hegerovu reakciu na kritiku Lengvarského od lídra OĽaNO Igora Matoviča pre TASR poskytla jeho hovorkyňa Ľubica Janíková.

 

„S ministrom Lengvarským mám veľmi otvorený vzťah a všetky výhrady mu komunikujem priamo. Nemám potrebu mu čokoľvek odkazovať cez médiá,“ skonštatoval premiér.

 

img

 

Podľa neho je čiastočne pochopiteľné, že niektoré procesy a zmeny trvajú dlhšie, pretože ministerstvo zdravotníctva bolo za uplynulé dva roky ťažko skúšané. „Čelilo najväčšej pandémii za uplynulé desaťročia. Kríza ešte výraznejšie poukázala na dlhodobo prehliadané problémy v rezorte, o ktoré sa pričinili najmä vlády Roberta Fica a Petra Pellegriniho,“ vyjadril sa. 

 

Prečítajte si tiež: Igor Matovič chce odvolať ministra z radov OĽaNO!

 

Heger zároveň zdôraznil, že od rezortu očakáva výsledky. „Na rezort zdravotníctva sú v najbližšom období naviazané významné investície, o ktoré si nemôžeme dovoliť ako krajina prísť,“ uviedol. 

 

img

 

Minister financií Matovič po stredajšom rokovaní vlády uviedol, že by Lengvarského navrhol odvolať z funkcie. Vzhľadom na obrovské zlyhania je podľa neho zrelý na výmenu. Matovič priznal, že premiérovi už párkrát naznačil, aby Lengvarského z funkcie odvolal.

 

K odchodu z funkcie ho vo štvrtok vyzval aj expremiér a nezaradený poslanec Národnej rady (NR) SR Peter Pellegrini. Tvrdí, že Matovič Lengvarského neznáša a kým bude vo funkcii, zdravotníctvo bude terčom Matovičovej pomsty a rezort financie nedostane.

 

K téme: Peter Pellegrini: Matovič neznáša Lengvarského, mal by odísť!

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies