Duncan: Neumieram, len začínam ďalšiu kapitolu

NETKY.SK • 14 Júl 2016, 11:37 • 2 min
Duncan: Neumieram, len začínam ďalšiu kapitolu

SAN ANTONIO - V drese San Antonia Spurs päťnásobný víťaz NBA Tim Duncan v pondelok iba stručne oznámil basketbalovému svetu svoje rozhodnutie o konci kariéry a až po pár dňoch prelomil mlčanie.

slovakia

left justify in out

"Už som si to jednoducho neužíval. A keďže to viac nie je zábava, končím. Našťastie, neumieram. Len začínam ďalšiu kapitolu," povedal 40-ročný pivot, ktorý sa vážne nezaoberal svojou ďalšou budúcnosťou. "Nemám nijaké plány. To je krása. Neexistuje nijaký scenár. Prvý raz za asi dvadsať rokov niekde nemusím byť a nemusím niečo robiť. Takže si môžem viac užiť moje deti, okrem toho zarobiť niečo malé na živobytie."

Duncan je otcom syna Dravena a dcéry Sydney. "Netuším, či sú z toho šťastní, alebo smutní. Asi chápu, že odteraz budem viac doma a nemusím sa riadiť harmonogramom alebo niečím iným. Takže z tohto hľadiska budú radi, ale zároveň sklamaní, že nebudú môcť chodiť na zápasy a vidieť ma hrať. Takže zrejme v nich prevládajú zmiešané pocity," dedukuje Tim Duncan, ktorý v San Antoniu už zopár rokov podniká v oblasti tuningu automobilov.

Hoci sa po 19 sezónach v jedinom klube a piatich tituloch nespochybniteľne zaradil medzi najväčšie legendy NBA a miestenka v Sieni slávy ho neminie, svoje postavenie či porovnania s najlepšími hráčmi všetkých čias nerozoberá. "Naozaj mi je to jedno. Hovorí sa o mne, tak je to dobré. To je nad rámec všetkého, o čom som kedy vôbec premýšľal. Už to samo osebe je česť," nezaprie v sebe Duncan pokorného muža, čo v pondelok bez fanfár oznámil koniec úchvatnej kariéry, v ktorej dosiahol priemery 19 bodov, 10,8 doskoku, 3 asistencie a 2,2 bloku na zápas.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies