Rimavská Sobota vyhlásila súťaž na bazén s vlnobitím za takmer 1,2 milióna eur

NETKY.SK • 3 Apríl 2023, 17:30 • 2 min
Rimavská Sobota vyhlásila súťaž na bazén s vlnobitím za takmer 1,2 milióna eur

RIMAVSKÁ SOBOTA - Mesto Rimavská Sobota vyhlásilo verejné obstarávanie na nový bazén s vlnobitím, ktorý plánuje vybudovať v rekreačnej oblasti Kurinec – Zelená voda. Celková predpokladaná hodnota zákazky je takmer 1,2 milióna eur. Vyplýva to z oznámenia zverejnenom vo vestníku Úradu pre verejné obstarávanie.

slovakia

left justify in out

Samospráva v rámci projektu počíta s výstavbou bazéna atypického tvaru a s generátorom vĺn s možnosťou vytvárania rôznych typov vlnobitia. Celková zastavaná plocha je takmer 2300 štvorcových metrov (m2), z toho vyše 1300 m2 predstavuje plocha bazéna s maximálnou hĺbkou 1,8 metra.

 

Vybudovanie bazéna s vlnobitím schválilo mestské zastupiteľstvo na februárovom zasadnutí, viacerí mestskí poslanci so zámerom nesúhlasili. Samospráva projekt plánuje financovať z úveru s časom splácania do roku 2034. Splácanie úveru chce mesto pokryť zo zisku z rekreačného strediska. Záujemcovia o zákazku môžu svoje ponuky predkladať do 24. apríla. Mesto by výstavbu bazéna s vlnobitím chcelo dokončiť do apríla 2024, samotné práce sú odhadované na osem mesiacov.

 

Rekreačná oblasť Kurinec - Zelená voda v súčasnosti ponúka návštevníkom možnosť kúpania sa vo vodnej nádrži alebo v bazénoch s pitnou i geotermálnou vodou s teplotou 33 stupňov Celzia. Pre deti je k dispozícii detský bazén či toboganový komplex. Súčasťou rekreačnej oblasti, ktorú prevádzkujú Technické služby mesta, je aj kempingový a športový areál. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies