Dunajská Streda suspendovala 4 hráčov zapletených do korupcie

NETKY.SK • 13 September 2013, 12:12 • 2 min
Dunajská Streda suspendovala 4 hráčov zapletených do korupcie

DUNAJSKÁ STREDA - Corgoňligový futbalový klub FK DAC 1904 Dunajská Streda suspendoval štvoricu svojich hráčov, ktorí sú zapletení do škandálu ovplyvňovania výsledkov zápasov.

slovakia

left justify in out

Vedenie klubu zo Žitného ostrova dočasne zastavilo činnosť Ivanovi Hodúrovi, Michalovi Dianovi, Tomášovi Huberovi a Marekovi Božoňovi. Spomenuté kvarteto údajne ovplyvnilo za úplatok duely v najvyššej slovenskej súťaži.

"Vedenie futbalového klubu FK DAC 1904, a.s. Dunajská Streda ako i všetci, ktorí sú akoukoľvek formou zainteresovaní na činnosti klubu, nezostávajú ľahostajní k udalostiam v súvislosti s kauzou ovplyvňovania výsledkov a venuje mu náležitú pozornosť. Opätovne zdôrazňujeme, že všetci sme v permanentnom šoku z týchto udalostí, ktoré znevažujú našu každodennú prácu, snaženie o pozitívnu prezentáciu dunajskostredského futbalu a snahu o jeho napredovanie pri zachovaní princípov fair-play v súťažení na športovom poli. I to je dôvod, prečo vedenie klubu rozhodlo o okamžitej suspendácii spomenutých štyroch hráčov pôsobiacich v našom klube a o pozastavení ich činnosti v klube až do vyriešenia predmetnej kauzy. Pri tomto svojom kroku pochopiteľne vychádza klub okrem iného aj z prezumpcie neviny. Veríme však, že tento krok bude mementom nielen pre hráčov nášho klubu, ale aj pre všetkých hráčov na všetkých stupňoch súťaží organizovaných Slovenským futbalovým zväzom a jeho nižších stupňov a zároveň výstrahou, aby sa nedali zmanipulovať k takémuto konaniu," uvádza sa v stanovisku FK DAC. 

Dunajskostredský tím absolvuje najbližšie stretnutie v sobotu 14. septembra od 14.30 h na ihrisku MFK Košice. Ani jeden zo štvorice obvinených futbalistov nezasiahne do tohto duelu 9. kola Corgoň ligy. Všetkých štyroch hráčov vyšetruje polícia. 

.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies