Duda za nafilmovaný pád platiť nechce, Balej peniaze radšej pošle

NETKY.SK • 8 Október 2013, 13:41 • 2 min
Duda za nafilmovaný pád platiť nechce, Balej peniaze radšej pošle

PRAHA - V českej najvyššej hokejovej súťaži pribúdajú nafilmované pády a tým pádom aj peniaze do extraligovej pokladne. Za nasimulované fauly musia totiž "hriešnici" zaplatiť desať percent mesačnej mzdy, posledným takto postihnutým hokejistom je plzenský Radek Duda. On však zaplatiť nemieni a chce sa brániť všetkými dostupnými prostriedkami a možno aj právnou cestou.

slovakia

left justify in out

"Keď mi to oznámili, veľmi ma to vytočilo," citoval Dudu utorňajší český denník Sport. Trest dostal za to, že v jeho strete so slavistickým Růžičkom videla komisia jeho nešportové správanie. Doteraz v českej extralige v tomto ročníku zaznamenali šesť prípadov definovaných ako nafilmovaný pád. Napriek tomu, že niektoré z nich sú nejednoznačné, potrestaní hráči zloženky uhrádzajú, alebo sa k tomu pripravujú. Medzi nimi aj slovenský útočník Chomutova Jozef Balej. Nechce sa totiž zamotať do ešte väčších problémov a aj so škrípaním zubov, je pripravený zaplatiť. "Rád by som sa k tomu vyjadril, mám na to svoj názor, ale nemôžem to komentovať. Keby som niečo kritizoval, mohol by som dostať ďalšiu pokutu a to nechcem," povedal Balej. Zamietol pritom aj možnosť odvolať sa. "Ten proces by bol zdĺhavý a zbytočný. Do toho sa nechce ísť žiadnemu hráčovi, ani klubu," dodal.

Duda je však iný "prípad" a za svoju pravdu, očistenie mena a aj za svoje peniaze, je pripravený bojovať. U neho ide totiž o sumu v desiatkach tisícoch korún. Svoju obranu stavia na tom, že pri strete s Růžičkom utrpel zranenie. "Nedeľňajšie stretnutie som hral s narazeným väzom v kolene a pod liekmi, ako dôsledok tohto zákroku. Budem sa brániť všetkými dostupnými prostriedkami, napríklad aj právne, pretože s disciplinárnou komisiou nesúhlasím," uzavrel Radek Duda.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies