Made in Dubaj: 450 metrov pre NAJVYŠŠIU obytnú hodinovú vežu na svete

NETKY.SK • 7 Február 2024, 17:10 • 2 min
Made in Dubaj: 450 metrov pre NAJVYŠŠIU obytnú hodinovú vežu na svete

Veža Aeternitas, ktorá bola oficiálne predstavená minulý týždeň na otváracom podujatí, bude najvyššou obytnou vežou s hodinami na svete s ohromujúcou výškou 450 metrov.

slovakia

left justify in out

Výška budovy je viac ako štvornásobok výšky londýnskeho Big Benu a len o 22 metrov menej ako najvyššia obytná budova na svete Central Park Tower v New Yorku. Veža, ktorá sa má stať druhou najvyššou hodinovou vežou na svete (po kráľovskej veži Makkah Clock v Mekke v Saudskej Arábii), je výsledkom partnerstva medzi dubajským developerom London Gate a švajčiarskym výrobcom luxusných hodiniek Franck Muller.

"Veríme, že hodiny bude vidieť zo vzdialenosti šiestich kilometrov, pretože ich výška je obrovská," povedal uviedol Tom Hill, koordinátor pre styk s médiami spoločnosti London Gate. Zároveň dodal, že ciferník hodín bude 40 metrov vysoký a 30 metrov široký"Chceli sme urobiť niečo iné, čo v Dubaji ešte nebolo," dodal Hill.

Obytná veža pozostáva zo 649 bytových jednotiek s kombináciou jedno až trojizbových apartmánov, ako aj vily a mezonety. Vďaka upratovaniu, službe concierge a 24-hodinovej službe komorníka a vrátnika budú mať obyvatelia prístup k službám a zariadeniam ako v hoteli, ale so súkromím a pohodlím domova.

Vybavenie výškovej budovy siaha od zdravotníckych zariadení vrátane posilňovne, kúpeľov, štúdia jogy a bazéna až po umelecké a kultúrne priestory, ako je kino, hudobná miestnosť a knižnica. Podľa spoločnosti London Gate bude projekt dokončený v roku 2027Názov veže znamená v latinčine "večnosť".

Veža Aeternitas je súčasťou rastúceho trendu v Dubaji. Luxusné nehnuteľnosti v emirátoch zažívajú rozmach a značkové rezidencie - spolupráca medzi dizajnérskymi značkami a developermi - sú čoraz populárnejšie.

V októbri 2023 bolo v meste dokončených 51 projektov, pričom podľa spoločnosti Savills Research sa očakáva, že do roku 2030 sa tento počet zdvojnásobí. V minulom roku ohlásili rezidenčné projekty značky ako módny dom Karl Lagerfeld, výrobca automobilov Mercedes-Benz a hotelier 25Hours.

Minulý týždeň sa začala prvá fáza predaja apartmánov s jednou spálňou za cenu od približne 400 000 EUR.

"Od spustenia predaja sme zaznamenali neuveriteľný záujem," povedal Hill a dodal, že počas prvých dvoch dní sa predalo približne 30 % apartmánov, vrátane všetkých dostupných jednoizbových bytov.

Hill sa domnieva, že jedným z faktorov, ktoré zvyšujú záujem, je poloha veže v Dubajskom prístave, kde je nedostatok pozemkov na výstavbu. Zároveň dodáva, že "ikonická veža", akou je Aeternitas, je prvým projektom svojho druhu, ktorý sa v tejto štvrti za posledných niekoľko rokov začal stavať.

"Hoci ide o prvý značkový rezidenčný projekt spoločnosti London Gate, nebude posledný," povedal Hill a dodal, že spoločnosť oznámi svoju ďalšiu spoluprácu do konca prvého štvrťroka tohto roka.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Barbora Šimkaninová
Zdroj: CNN, Foto: Facebook / London Gate Developers
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies