Druhý summit o pandémii COVID-19 bude riešiť štyri kľúčové problémy

NETKY.SK • 11 Máj 2022, 9:36 • 2 min
Druhý summit o pandémii COVID-19 bude riešiť štyri kľúčové problémy

WASHINGTON - Americký prezident Joe Biden bude vo štvrtok spoločne s Belize, Indonéziou, Nemeckom a Senegalom organizovať druhý summit o pandémii ochorenia COVID-19, na ktorom sa zúčastnia lídri desiatok krajín sveta. Oznámil to v utorok Biely dom.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Summit sa uskutoční prostredníctvom videokonferencie a zúčastnia sa na ňom aj vedúci predstavitelia medzinárodných a regionálnych organizácií ako je Svetová zdravotnícka organizácia (WHO). Prítomné budú aj mimovládne organizácie a súkromné spoločnosti, ktoré prinášajú finančné a iné záväzky.

 

img

 

„Tento summit znásobí naše úsilie vyvinuté na prvom summite o pandémii COVID-19 a bude sa sústrediť na štyri kľúčové úlohy,“ dodal Biely dom. Tie podľa neho zahŕňajú zabezpečenie nových zdrojov a záväzkov na boj proti COVID-19 a zaočkovanie svetovej populácie.

 

Spoluorganizátormi summitu sú Nemecko (súčasná predsednícka krajina zoskupenia G7), Indonézia (súčasná predsednícka krajina zoskupenia G20), Senegal (v súčasnosti predsedá Africkej únii - AÚ) a Belize (súčasná predsednícka krajina Karibského spoločenstva - CARICOM).

 

img

 

Na samite budú diskutovať o pláne na ukončenie krízy spôsobenej pandémiou, ako aj o príprave na ďalšie potenciálne hrozby pre zdravie svetovej populácie, uviedli vo vyhlásení. Prvý takýto summit sa konal vlani v septembri prostredníctvom videokonferencie, pripomína agentúra Jonhap.

 

Prečítajte si tiež: Europoslanci sú za predĺženie platnosti COVID pasov. Dokedy?



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona