Disciplinárne stíhanie Daniela Lipšica už pridelili senátu Najvyššieho správneho súdu

NETKY.SK • 20 December 2021, 08:38 • 2 min
Disciplinárne stíhanie Daniela Lipšica už pridelili senátu Najvyššieho správneho súdu

BRATISLAVA - Predseda Najvyššieho správneho súdu Pavol Naď potvrdil, že pridelili tento týždeň senátu návrh generálneho prokurátora Maroša Žilinku na disciplinárne stíhanie špeciálneho prokurátora Daniela Lipšica.

slovakia

left justify in out

Pavol Naď vysvetlil, že súd má zákonné lehoty, ktoré je povinný splniť a hraničným termínom pre konečné rozhodnutie súdu je šesť mesiacov.

 

img

Predseda NSS SR rozumie záujmu médií o disciplinárne stíhanie Daniela Lipšica. „Chcem však podotknúť, že pre nás je to disciplinárna vec ako každá iná. Budeme teda s touto kauzou nakladať rovnako ako s každou inou disciplinárnou vecou,“ pokračoval Naď. Návrh pridelil súd náhodným výberom prostredníctvom elektronickej podateľne disciplinárnemu senátu, v ktorom budú traja sudcovia NSS SR a dvaja prísediaci z databázy vytvorenej Radou prokurátorov SR.

 

img

Generálny prokurátor SR Maroš Žilinka podal 13. augusta návrh na začatie disciplinárneho konania proti špeciálnemu prokurátorovi Danielovi Lipšicovi. Podľa generálneho prokurátora SR sa mal disciplinárneho previnenia dopustiť špeciálny prokurátor tým, že 28. júla 2021 bez znalosti spisu verejne „špekulatívne a zavádzajúcim spôsobom“ polemizoval o vznesení obvinenia vyšetrovateľom špecializovaného tímu Úradu inšpekčnej služby v právoplatne neskončenej trestnej veci, ktorá nepatrila do pôsobnosti Úradu špeciálnej prokuratúry.
 

Prečítajte si: Daniel Lipšic a OĽaNO reagovali na vyhlásenie Roberta Fica o nahrávkach z chaty



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies