Druhé kolo podujatia Hankook Carboniacup na Slovakia Ringu

NETKY.SK • 18 August 2023, 14:40 • 2 min
Druhé kolo podujatia Hankook Carboniacup na Slovakia Ringu

9.8.2023 sa konalo druhé kolo podujatia Hankook Carboniacup na Slovakia Ringu, čo bolo dôležité pre celkové hodnotenie sezóny. Toto dvojzávodné stretnutie bolo plánované na okruhu blízko Orechovej Potône a nieslo názov Panattoni Racing Day, vďaka podpore firmy Panattoni Czech. V skupine A2 získal víťazstvo v oboch jazdách Slovák Jozef Molnár so Škodou Octavia.

slovakia

left justify in out


9.8.2023 sa konalo druhé kolo podujatia Hankook Carboniacup na Slovakia Ringu, čo bolo dôležité pre celkové hodnotenie sezóny. Toto dvojzávodné stretnutie bolo plánované na okruhu blízko Orechovej Potône a nieslo názov Panattoni Racing Day, vďaka podpore firmy Panattoni Czech.
Na štarte sa zišla bohatá štartovná listina s viac ako 80 vozidlami. Medzi týmito vozidlami boli BMW M4 GT4 zo stajne Šenkýř Motorsport, stajňu Janík Motorsport, ktorú zastupovali aj Bulhar Vlachkov s konštrukciou SIN, Radek Bareš na Ferrari 360 a nová Corvette Z06 Lukáša Urbana, ktorý sa predstavil spolu s ďalším vozom Corvette Z06, ktorý riadil Pavel Sovička. Tento jazdec sa tiež zapojil do skupiny B s Lotusom Exige Cup. Medzi prihlásenými sa nachádzali aj mená ako Tomáš Vojtěch, Román Váca a Roman Roubíček so vozmi Praga R1.
V rámci skupiny A1 do 1600ccm sme videli Zdeňka Sekyrku so Škodou 130 RS. V skupine A1.3 bojovali Uwe Hahn z Nemecka so Zastavou a Petr Zelenka na Suzuki Swift. Vo vyšších kategóriách A2 sa ukázal Gustav Niedelský s Hondou Type R, Pavel Zeman s Mazdou RX8 a Slovák Josef Molnár so Škodou Octavia. Vo všetkých skupinách sme videli zaujímavé závody a nespočetné množstvo špičkových pretekárov. V skupine A2 získal víťazstvo v oboch jazdách Slovák Jozef Molnár so Škodou Octavia.
V skupine B sériových vozidiel zápolili Jiří Bárta s Citroenom a David Drugda so Suzuki Swift Sport. Vo vyšších kategóriách sme videli Katarzynu Balawejder z Poľska na Mazde RX5 a Michala Zimmera s Hondou Civic.
Skupina C bola zameraná na prototypy a špeciálne konštrukcie. Zaujímavé preteky sa odohrali medzi rôznymi typmi vozidiel ako Radicale SR8, Porsche 944 S2 a Caterham. Aj skupina D priniesla vzrušujúce preteky s formulovými monopostami a vozmi F4.
Celé podujatie na Slovakia Ringu v minulosti prinieslo divákom skvelé zážitky a napínavé preteky. Rôzne vozidlá, rôzne kategórie a závodníci z rôznych krajín sa stretli na tomto okruhu a súťažili o víťazstvá. Podujatie sa konalo 9. augusta, a diváci si ho mohli vychutnať na Panattoni Racing Day, ktorý bol otvorený pre verejnosť zdarma.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miroslav Rimaszombati
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies