Pri tragickej nehode v nočnom klube sa zranilo sedem účastníkov MS

NETKY.SK • 27 Júl 2019, 09:33 • 2 min
Pri tragickej nehode v nočnom klube sa zranilo sedem účastníkov MS

GWANDŽU - Svetový šampionát v plaveckých športoch v juhokórejskom Gwandžu poznačil v noci na sobotu tragický incident, ktorý sa udial v tamojšom nočnom klube. V ňom sa nečakane zrútil strop vstavaného poschodia, pričom nehoda si vyžiadala životy dvoch ľudí. Medzi zranenými bolo aj sedem účastníkov MS.

slovakia

left justify in out

V klube Coyote Ugly oslavovali v čase nehody zisk titulu americké vodné pólistky. Incident sa udial pred treťou hodinou rannou, v nočnom podniku sa nachádzalo takmer 400 ľudí. Obeťami nehody boli Kórejčania, ktorí podľahli zraneniam po prevoze do nemocnice. Z účastníkov MS boli podľa potvrdených informácií na mieste okrem Američanov aj Austrálčania, Holanďania, Taliani, Brazílčania a športovci z Nového Zélandu. "Vodní pólisti a pólistky oslavovali triumf žien v klube, v ktorom došlo k zrúteniu časti budovy," uviedlo vedenie výpravy USA.

 

obrazok

 

Počas osláv sa zrútilo vstavané poschodie nad barom, ktoré nevydržalo záťaž veľkého množstva ľudí. "Tancovali sme tam a zrazu sme sa prepadli o päť-šesť metrov. Podlaha nám doslova zmizla pod nohami. Potom vznikla panika a všetci sa chceli dostať von," uviedol podľa BBC kapitán novozélandských vodných pólistov Matt Small.

 

"Väčšina športovcov, ktorá bola prítomná na mieste, sa vrátila bezpečne do dediny. Osem športovcov bolo priamo na mieste nehody, z toho sedem z nich utrpelo ľahké zranenia. Jeden zostáva v starostlivosti lekárov," uviedli predstavitelia organizačného výboru MS. Mená zranených športovcov nezverejnili.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona