V Indii sa objavilo neznáme ochorenie, nikto nevie o čo ide

NETKY.SK • 8 December 2020, 13:59 • 2 min
V Indii sa objavilo neznáme ochorenie, nikto nevie o čo ide

India – Na juhu jednej z najľudnatejších krajín sveta sa rozšírila neznáma choroba. V nemocnici už skončilo najmenej 340 ľudí.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom agentúra DPA. Ohniskom nákazy sa stal štát Ándhrapradéš na juhu krajiny, kde bolo hospitalizovaných približne 340 ľudí. Neznáme ochorenie sa prejavuje najmä nevoľnosťou a bolesťou hlavy, pričom niektorí z nakazených dokonca upadajú do bezvedomia. Nákaza sa začala šíriť v meste Eluru.

 

Nikto nevie o čo ide

Podľa miestneho úradu zdravotníctva sa zatiaľ zdravotníkom ani lekárom nepodarilo zistiť, čo spôsobuje príčinu už spomenutých zdravotných problémov. Laboratórne testy však vylúčili vírusové ochorenie.

 

Podľa dostupných informácii, ochoreniu mal podľahnúť 45 ročný muž. To však odmieta regionálny úrad zdravotníctva, ktorý tvrdí, že zomrel infarkt. Z 340 hospitalizovaných pacientov s týmto neidentifikovaným ochorením už z nemocnice prepustili 168 ľudí.  

 

„Všetci pacienti mali negatívny test na COVID-19. Po spravení (príslušných) testov je tiež vylúčené, že by za to (ich chorobu) mohlo znečistenie ovzdušia, vody alebo kontaminované potraviny. Ide o záhadné ochorenia a aktuálne prebiehajú ďalšie testy v snahe zistiť, o čo ide," okomentoval situáciu hovorca úradu zdravotníctva.

 

Špeciálny tím má identifikovať pôvod nákazy

S cieľom zistiť viac o tejto chorobe už do ohniska nákazy vyslali špecializovaný tím odborníkovlekárov. Ten má prešetriť celú túto situáciu a vysvetliť, čo ochorenie zapríčiniloZároveň sa po meste pohybujú aj terénny pracovníci, ktorých úlohou je identifikovať ďalšie možné prípady.  

 

Opozičná strana Telugu déšam sa domnieva, že ochorenie spustila kontaminácia vody a miestnu samosprávu obvinila z nedbanlivostiTaktiež žiada riadne prešetrenie tohto ojedinelého prípadu a miestnu samosprávu vyzvala, aby v regióne vyhlásila tzv. mimoriadnu situáciu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies