Bratislavskú predvianočnú atmosféru opäť dotvorí zimná edícia Tyršáku

NETKY.SK • 18 November 2022, 10:00 • 2 min
Bratislavskú predvianočnú atmosféru opäť dotvorí zimná edícia Tyršáku

BRATISLAVA - Predvianočnú atmosféru v hlavnom meste dotvorí opäť zimná verzia Tyršáku pod Starým mostom na petržalskom brehu Dunaja. Piesok a letné drinky vystriedajú vianočné dobroty. Okrem tradičného vianočného jedla a nápojov prinesie aj podporu lokálneho remesla a dizajnu i udržateľného nakupovania.

slovakia

left justify in out

"Nebude chýbať predvianočná klasika v podobe bravčovej krkovičky v žemli, kuracích pŕs v žemli, lokší, vareného vína či punču," pozývajú organizátori. Zimná edícia však podľa nich prinesie viac, ako len jedlo a pitie.

 

img

 

Výstavou fotografií napríklad pripomenú November 1989. Výstava zobrazuje rôzne oblasti života, na časovej osi opisuje vývoj slobody pri cestovaní, v hudbe či filme. Návštevníkom sa tiež predstavia výrobcovia ľudovo umeleckých výrobkov z rôznych kútov Slovenska. Zakúpiť si budú môcť drevené, keramické, drôtené či plastové výrobky. Novinkou bude Bazaar na Tyršáku, ktorý sa uskutoční 19. novembra a 10. decembra. Jeho koncept spočíva v udržateľnom nakupovaní, predávať sa bude nosené dámske, pánske i detské oblečenie a doplnky. Organizátori opätovne deklarujú triedenie odpadu, používanie zálohovaných pohárov i kompostovateľného riadu. Zimný Tyršák otvorí svoje brány vo štvrtok (17. 11.). Otvorený bude počas pracovných dní od 15.00 h do polnoci, cez víkendy od 12.00 h. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona