Zatiaľ nie je potrebné sprísňovať opatrenia, tvrdí britský minister

NETKY.SK • 4 Január 2022, 18:40 • 2 min
Zatiaľ nie je potrebné sprísňovať opatrenia, tvrdí britský minister

LONDÝN – Britský minister zdravotníctva Sajid Javid v utorok uviedol, že v „aktuálnych dátach nie je nič, čo by naznačovalo, že vláda potrebuje sprísniť opatrenia“.

slovakia

left justify in out

Zároveň uviedol, že v súvislosti s rastúcim počtom prípadov variantu omikron „je ešte príliš skoro na to vedieť, ako sa nemocnice s novým variantom vysporiadajú“. Informovala o tom agentúra Reuters. Sajid Javid po návšteve očkovacieho centra na juhu Londýna novinárom povedal, že nemocnice zažívajú „neuveriteľne náročné obdobie“, pretože počet prípadov variantu omikron „prudko vzrástol“ aj medzi staršími ľuďmi. Viaceré nemocničné zariadenia navyše hlásia nedostatok pracovníkov.

 

img

 

„Miera infekcie je veľmi, veľmi vysoká. V tomto momente však zatiaľ nič nenasvedčuje tomu, že by sme sa mali vzdať plánu B,“ dodal. Na záver brífingu zdôraznil, že krajina aktuálnu vlnu pandémie prekoná len pomocou očkovania posilňujúcimi tretími dávkami.

 

Možno vás zaujme: Päť svetových mocností podpísalo deklaráciu o nešírení jadrových zbraní



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona