Dráma na palube: Lietadlu začal vo vzduchu horieť motor, muselo núdzovo pristáť

NETKY.SK • 27 Jún 2016, 11:36 • 2 min
Dráma na palube: Lietadlu začal vo vzduchu horieť motor, muselo núdzovo pristáť

SINGAPUR - Lietadlo spoločnosti Singapore Airlines smerujúce do Milána muselo dnes v skorých ranných hodinách núdzovo pristáť na singapurskom letisku pre problémy s motorom, ktorý sa následne vznietil. S odvolaním sa na vyhlásenia tamojších médií o tom informovala agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Boeing 777-300ER s 222 cestujúcimi a 19 členmi posádky vzlietol dnes o 2.05 miestneho času (asi 20.05 SELČ) z letiska Changi v Singapure a smeroval do talianskeho Milána. Pilot však spozoroval problémy s motorom a lietadlo sa muselo vrátiť naspäť, uviedol singapurský denník The Straits Times.

 

 

Zápach benzínu bolo podľa jedného z cestujúcich cítiť v kokpite lietadla. Pilot následne pasažierov informoval, že došlo k úniku paliva a lietadlo sa pre jeho nedostatok bude musieť vrátiť nazad do Singapuru.

 

Po núdzovom pristátí na letisku Changi, ku ktorému došlo okolo 6.50 h miestneho času, sa však vznietil pravý motor lietadla. "Výbuch (na pristávacej dráhe) bol pomerne silný a nasledujúce dve či tri minúty sme čakali na kým dorazia hasičské vozy," uviedol jeden z cestujúcich.

 

Hasiči požiar rýchlo uhasili, pričom nedošlo k nijakým zraneniam. Letecká spoločnosť uviedla, že cestujúcich už presmerovali na iný let, ktorý odlieta do Milána vo večerných hodinách.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies