Tragédia na Floride: Muž v banke zastrelil päť ľudí!

NETKY.SK • 24 Január 2019, 07:45 • 2 min
Tragédia na Floride: Muž v banke zastrelil päť ľudí!

MIAMI - Dovedna päť ľudí usmrtil v stredu v banke v americkom štáte Florida 21-ročný muž.

slovakia

left justify in out

Páchateľ sa zabarikádoval v pobočke banky SunTrust v meste Sebring, prinútiac tak ľudí, aby si ľahli na zem. Následne po nich začal strieľať. Po čine zatelefonoval na políciu. Momentálne je vo väzbe, pričom motív jeho činu doposiaľ nie je známy.

 

Strelec, ktorého identifikovali ako 21-ročného Zephena Xavera, zatelefonoval na políciu a oznámil, že zastrelil päť ľudí. Vzdal sa, keď policajti vtrhli do banky.

 

img

 

K incidentu došlo krátko po 12.30 h miestneho času (18.30 h SEČ) v pobočke banky SunTrust v meste Sebring ležiacom zhruba 130 kilometrov južne od Orlanda. Polícia uviedla, že okrem strelca bolo v tom čase v banke len päť ľudí.

 

"Táto hrozná udalosť ma šokuje a hnevá viac než čokoľvek, s čím som sa vo svojej kariére stretol," uviedol Paul Blackman, šerif floridského okresu Highlands County.

 

img

 

Na správu už reagoval aj výkonný riaditeľ banky SunTrust Bill Rogers, podľa ktorého slov spoločnosť "tragická streľba hlboko zarmútila". Floridský guvernér Ron DeSantis zase vyhlásil, že páchateľ musí "čeliť rýchlemu a prísnemu" výkonu spravodlivosti.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies