Dovolenka pre filmového fanúšika: Zažite obľúbené filmy na vlastnej koži

NETKY.SK • 25 Január 2019, 06:00 • 2 min
Dovolenka pre filmového fanúšika: Zažite obľúbené filmy na vlastnej koži

Jeden filmový kritik kedysi povedal, že ak by si mohol niečo priať, tak by sa chcel na svoj obľúbený film pozrieť úplne prvýkrát. Máte tiež svoj obľúbený film, ktorý ste videli už nespočetnekrát a ktorého dej poznáte naspamäť? A čo keby pre vás niekto pripravil zážitok, ktorý sa prinajmenšom priblíži pocitu, ako by ste tento záber naozaj videli prvýkrát?

slovakia

left justify in out

Vydajte sa do miest, kde sa natáčali slávne filmové trháky a prežite ich preslávené scény na vlastnej koži. 

 

Máte radi muzikál Mamma Mia?

 

Skopelos bol dlhé roky jedným z mnohých nenápadných ostrovčekov v Egejskom mori. Ale to len do doby, než si ho filmári spoločne s neďalekým ostrovom Skiathos vybrali ako lokáciu pre natáčanie filmu Mamma Mia! Film sa stal obľúbeným a malebný Skopelos hitom pre filmových nadšencov.

 

Povrch neveľkého zeleného ostrova, ktorý leží necelých 300 kilometrov na sever od Atén, z veľkej časti pokrývajú vyrastené borovice. Medzi stromami sa ukrýva veľa malebných kostolíkov a kaplniek, ktoré môžete preskúmať počas romantickej prechádzky.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lay all your love on me. 🎶 #MammaMia #TBT

Príspevok, ktorý zdieľa Mamma Mia! Here We Go Again (@mammamiamovie),

 

Na Fidži ako Stroskotanec

 

Väčšina z vás si iste spomenie na Toma Hanksa vo filme Stroskotanec, kde sa ako systémový inžinier zásielkovej služby FedEx stretáva s nástrahami života na ostrove po havárii lietadla. Jediným priateľom na opustenom ostrove mu bola volejbalová lopta Wilson. Vy si však budete môcť ostrov užiť a preskúmať ho po boku svojich najbližších.

 

Nemajte strach, že by ste svoj pobyt na ostrove strávili v jaskyni a trpeli pri tom bolesťami zubov, podobne ako Tom Hanks. Ubytovať sa môžete v niektorom z luxusných rezortov na vedľajších ostrovoch a návštevu ostrova Monuriki, na ktorom sa film nakrúcal, pojmite ako výlet člnom za šnorchlovaním a potápaním spojený s dobrým obedom.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

1...2...3 Take us back 🏝☀️🙌 #fijivibes #myfamily #monurikiisland

Príspevok, ktorý zdieľa Erica Tennent (@ericatennent),

 

V zemi Mordor

 

Akonáhle opustíte novozélandské mestá a vydáte sa do prírody, okamžite pochopíte, prečo si filmári vybrali ako lokáciu pre sfilmovanie slávnej ságy Pán prsteňov zrovna Nový Zéland. Pre zarytých fanúšikov je možné pripraviť aj špeciálny výlet zahŕňajúci návštevu natáčacích miest vrátane oblečenia do kostýmov.

 

Budete mať teda jedinečnú možnosť zažiť na vlastnej koži niektorú z filmových scén a vyskúšať si strasti, ktoré zažili Frodo so Samom, keď šplhali na Horu osudu, alebo navštívte Kraj, ikonickú hobitiu dedinku.

 

 

Po stopách Harryho Pottera v Londýne

 

Nemusíte byť žiadny zarytý filmový fanúšik, aby ste si spomenuli aspoň na jednu snímku, ktorá sa v Londýne nakrúcala. Vybavíte si Harryho prvú cestu do Rokfortu a jeho problémy s priechodom do múru na nástupište 9 a ¾. To sa nachádza na stanici King 's Cross.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Do you want to see my patronus charm? 🤔

Príspevok, ktorý zdieľa Sir Keagan (@keaggz),

 

V regentskom parku sa potom nachádza Londýnska ZOO, kde Harry poštval na svojho bratranca obrovského hada. V šiestom dieli sa objaví tiež Millenium Bridge, ktorý je však vzápätí zničený Smrťožrútmi.

 

 

Gringott banku potom stvárnila austrálska ambasáda. A ak ste ozajstnými fanúšikmi Harryho Pottera, rozhodne nevynechajte štúdio, ktoré je na túto kúzelnícku sériu zamerané. Výpočet lokácií, kam zamieriť, je rovnako dlhý ako zoznam všetkých natočených filmov. Fantázii sa medze nekladú. 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies